BAĞCILAR Eğitim ve Araştırma Hastanesi Hayvan Deneyleri Yerel Etik Kurulunca bu yıl 6.sı düzenlenen Deney Hayvanları Kullanım Sertifikası Eğitim Kursu 11-21 Kasım tarihleri arasında gerçekleştirildi. Kursun sertifika töreni bugün Bağcılar Eğitim ve Araştırma Hastanesi Konferans Salonunda gerçekleştirildi.

Sağlık Bakanlığı Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu İstanbul Bakırköy Bölgesi Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliği Bağcılar Eğitim ve Araştırma Hastanesi Hayvan Deneyleri Yerel Etik Kurulunca düzenlenen törenin açılış konuşmasını yapan Hastane Yöneticisi Prof.Dr. Ahmet Yaser Müslümanoğlu 6.Deney Hayvanları Kullanım Sertifikası Eğitim Kursunun önemine dikkat çekti. Kurs Koordinatörü ve Hayvan Deneyleri Yerel Etik Kurul Başkanı Prof.Dr. Atilla Semerciöz "Değerli Araştırmacılar Sağlık Bakanlığına bağlı İstanbul'da kuruluşu tamamlanmış ilk ve tek Deneysel Araştırma ve Beceri Geliştirme Merkezine sahip hastanemizin Hayvan Deneyleri Yerel Etik Kurulu olarak Amacımız kurs sonunda katılan araştırmacılara hayvan deneyi yapabilecek yeterliliği kazandırmak ve uygun aşamalardan geçmiş projelerinize mevcut alt yapımızla ev sahipliği yapmaktır" dedi.

Üroloji Kliniğinde görev yapan As. Dr. Abdullah Gül ve Vet. Hek. Duygu ÇELİK'in de aralarında bulunan çok sayıda kursiyer Deney Hayvanları Kullanım Sertifikası'nı aldı.