ANTALYA'nın Demre İlçesi'ndeki Çayağzı Limanı Yolu ile Andriake Antik Kenti arasındaki kuş cennetine kuş akını başladı. Ülkenin diğer bölgelerindeki aşırı soğukların bazı sulak alanların donmasına yol açması sonucu binlerce kuş 'Demre Kuş Cenneti'ne akın ediyor.
Akdeniz bölgesindeki önemli sulak alanlardan olan bu bölge, 1989 yılında Demre Belediyesi tarafından kuş cenneti olarak ilan edildi. Toplam 1000 hektara yayılmış, kükürtlü suyu olan ve tespit edilebilen 149 kuş türünün yaşadığı alanda, şu anda milyonlarca kuş bulunuyor. Turizmciler, yatçılar ve vatandaşların doğal bekçileri oldukları bu sulak alanın, gelecekte Demre turizmi için önemli bir yer tutması bekleniyor.
TURİZM İÇİN ÖNEMLİ
Demre'de turizmcilik yapan Mehmet Açık, 'Demre Kuş Cenneti'ne atfen bu sulak alanın ve burada yaşayan kuşların da turizmin bir parçası olduğuna dikkati çekti. Açık, bu nedenle turizmcilerin bu alanın korunmasına özel bir önem verdiğini, kimsenin burada avlanmasına izin vermediğini belirtti.
Bölgeyi gezen turistlerden Alman Elke Sarr da "Turist olarak bölgeye sık geliyorum. Bu sulak alanı ilgiyle izliyorum. Sürekli olarak daha çok kuşun burada yaşadığını görüyorum. Çok güzel korunuyor. Dilerim uzun yıllar bu alan korunur, insanlık ve turizm için gelecek yıllara ve kuşaklara taşınır" diye konuştu.
VATANDAŞ KORUYOR
Demre Kaymakamı Yusuf İzzet Karaman, Demre Kuş Cenneti'nin hem ilçe hem de tüm bölge için örnek bir alan olduğuna dikkat çekti. Kaymakam Karaman, şunları kaydetti:
"Kuş cennetimizde 100'den fazla kuş türü, burayı ev ya da barınak olarak kullanıyor. Güzel olan, her kesimden Demreli vatandaşımız buranın gönüllü koruyucusu. Kaymakamlık olarak burada özel bir tedbir almıyoruz. Vatandaşlarımızın ilgi ve alakasıyla yıllardan beri bu alan, kuşların güven içerisinde barındığı bir yer."