– TRABZON’da, Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü edeniyle 25 Kasım'da düzenlenen yürüyüşle ilgili savcılıkça soruşturma başlatılması protesto edildi.
Trabzon Demokratik Kadın Platformu mensubu yaklaşık 100 kişi, 25 Kasım’da Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü dolayısıyla Merkez Postane önünde toplandı ve Atatürk Alanı’na kadar yürüyerek burada açıklama yaptı.  Gösterinin ardından Trabzon Cumhuriyet Savcılığı tarafından yürüyüşe katılanlar hakkında, '2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu’na muhalefet etmek' suçlamasıyla soruşturma başlatıldı, eyleme katılan 15 kadının ifadeleri alındı.
'BİZ VARIZ, İSYANDAYIZ, SOKAKTAYIZ'
Trabzon Demokratik Kadın Platformu üyesi yaklaşık 40 kişilik grup, bugün öğle saatlerinde Atatürk Alanı’nda bir araya gelerek soruşturma başlatılmasını protesto etti. ‘Kadınları değil kadın düşmanlarını sorgulayın’ pankartı açan grup, ‘Baskılar bizi yıldıramaz’ ve ‘Susma haykır kadına şiddete hayır’ sloganları atarak soruşturmaya tepki gösterdiler. Grup adına açıklama yapan Yeşim Latif, yaşam haklarına sahip çıktıklarını belirterek şunları söyledi:
“Yaşam hakkımıza sahip çıkıyor ve çıkmaya da devam ediyoruz. Kadın olduğumuz için bizi yok sayanlara karşı sessiz kalmayacağız. Sorgulanması gereken bizler değil, bu ülkeyi soyanlar, biz kadınların yaşam alanlarına müdahale edenler, özel yaşantımıza ve hayatımızın her alanına göz dikenlerdir. Bu baskı ve sindirme politikalarına sonuna kadar karşı olacağız ve direneceğiz. Biz varız, isyandayız, sokaktayız.”
‘Utan insanlığını hatırla’ , ‘Şiddete dur de’, ‘Mobbinge dur de’ ve ‘Tecavüze dur de’ dövizleri taşıyan grup açıklamanın ardından dağıldı.