İslahiye'de demokrasi nöbetinin 14. gününde vatandaşlar Demokrasi Meydanı'nda nöbete devam ediyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısıyla meydanları dolduran halk, 14. günde de demokrasi nöbetine coşkuyla devam ediyor.

İslahiye Demokrasi meydanına toplanan yaklaşık 2 bin kişi ellerinde Türk bayraklarıyla darbe girişimini bugün de protesto etti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde yaptığı açıklama alanlardaki dev ekranlardan yansıtıldı. Vatandaşlar ekranlardan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarını izledi. Alandakiler ayrıca çalınan marşlar ve dombura şarkılarında ellerindeki bayrakları sallayarak tempo tuttu. Alanda demokrasi nöbeti tutan 8 sınıf öğrencisi Doğukan, "Bu nöbetti ölene dek tutabilirim darbe girişimini lanetliyorum" dedi.

70 yaşındaki Sıdıka Ayvaz ise "70 yaşındayım bu gördüğüm üçüncü darbeydi ilk darbe de genç kızdım. 80 darbesinde evli bir bayandım ancak bu son darbe girişiminde zalimler Allah'a şükür başarılı olamadı. Burada Cumhurbaşkanımız ve Başkomutanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın bizlere meydanlara inin dediği saatten bugüne her gün burada nöbette devam ediyorum" şeklinde konuştu.

Demokrasi nöbetine devam eden anne ve babasının kucağında elinde Türk bayrağını sallayan 9 aylık Melek Sultan da nöbette tutanlar arasındaydı.

Demokrasi nöbetinde İslahiye Kaymakamı Ramazan Yıldırım, Belediye Başkanı Kemal Vural, İlçe Emniyet Müdürü Bedrettin Sarı Taş, İlçe Müftüsü Ramazan Dolu, CHP ve MHP ilçe başkanları, Belediye Başkan yardımcıları ve kalabalık bir halk katıldı