Osman Nuri BOYACI/DENİZLİ, () - DENİZLİ Sanayi Odası Başkanı Müjdat Keçeci, demiryolu taşımacılığında fiyatların yüksek olmasından yakındı. Sanayicinin ürününü karayolu ile demiryolundan daha ucuz fiyata taşıdığını belirten Keçeci, Devlet Demiryolları'nın yük taşımacılığı fiyatlarında indirim yapmasını istedi.
Denizli Sanayi Odası Başkanı Müjdat Keçeci, Tüccarlar Sanayiciler ve İşadamları Platformu'nun Dönem sözcülüğü görevini, Ticaret Odası Başkanı Necdet Özer'den teslim aldı. Kaklık Lojistik Merkezi'nin 12 milyon lira harcanarak tamamlanmasının Denizlili sanayici açısından çok önemli bir gelişme olduğunu belirten Keçeci, demiryolu taşımacılığında fiyatların yüksek olmasını eleştirdi.
Denizli'den İzmir Alsancak ve Aliağa limanlarına ihraç ürünlerin taşınmasında yıllardan beri tamamlanması beklenen Lojistik Merkezi'nin hizmete başlamasının sevindirici olduğunu söyleyen Keçeci, bir ton yükü Denizli'den Ailağa'ya kamyonla 16 dolara taşıttıklarını, ancak trenle bu maliyetin 18- 20 dolara çıktığını söyledi. Devlet Demiryolları'nın yük taşımacılığında fiyatları indirmesi gerektiğini savunan Keçeci şöyle konuştu:
"İzmir'in Aliağa ilçesinden trenle bir ton yükü 18- 20 dolara taşıtırken, kamyonlarla 16 dolara getirtiyorum. Ayrıca, trenle getirirken üç aktarma yapıyorum, zaman kaybediyorum. Kamyonla aktarma yaptırmadan getiriyorum. Demiryolu taşımacılığının mı, karayolu taşımacılığının mı ucuz olması lazım. Devlet Demiryolları'nın elini vicdanına koyup hesabını ona göre yapması lazım. İzmir Limanı'na 15- 20 dolara taşıttığımız bu yükü 10 dolara taşıtabilirsek, iddia ediyorum Denizli sanayisi iki kat büyür. Sanayici, taşımaya verdiği para kadar kendisi kazanmıyor." 

ONB(İÖ/COŞ) (FOTOĞRAFLI)