DEVLET Demiryollarında (TCDD) 41 yıl görev yaptıktan sonra emekli olan ve hastalık sonucu vefat eden 63 yaşındaki Namık Öktem, raybüsle son yolculuğuna uğurlandı.
Evli ve 4 çocuk babası olan Namık Öktem, TCDD'nin çeşitli birimlerinde 41 yıl hizmet verdikten sonra emekli oldu. Geçen yıl emekli olduktan sonra yakalandığı hastalık nedeniyle hastanelerde yapılan tedaviye rağmen bir türlü sağlığına kavuşamayan Öktem dün akşam vefat etti.
İstasyon Camisinde kılınan öğle namazının ardından uzun yıllar çalıştığı Gar binasına götürülen Öktem'in cenazesi için tören düzenlendi. Törende konuşan Demiryolu İşçi Sendikası Kars Şube Başkanı Dinçer Yılmaz, arkadaşlarının kendisine hayatının en zor konuşma görevini verdiklerini bildirdi. Ömrünün büyük bir bölümünü rayların vagonların üzerinde geçiren Öktem'in yakınlarına başsağlığı ve sabır diledi.
Ailesi, mesai arkadaşları ve sevenlerinin omuzlarında Kars-Akyaka arasında yolcu taşıyan Raybüse taşınan cenaze, daha sonra siren sesleriyle Asri Mezarlığa doğru yola çıktı. Yaklaşık 500 metre Raybüsle taşınan cenaze daha sonra cenaze aracına konuldu ve Asri Mezarlığa götürüldü. Namık Öktem, gözyaşları ve dualar eşliğinde defnedildi.

FOTOĞRAFLI