Ferit ASLAN- Bayram BULUT/DİYARBAKIR, () - DİYARBAKIR Büyükşehir Belediyesi önünde, PKK'nın dağa götürdüğü çocuklarının bırakılması için 10 gündür oturma eylemi yapan aileler, BDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ile görüştüler. Görüşmeden çıkan anneler, Demirtaş'ın sorunun çözümü için Kandil ile görüşeceğini kendilerine ilettiğini söyledi.
Büyükşehir Belediyesi önündeki ailelerin oturma eylemi devam ederken, eyleme katılan aile sayısının bugün 16'ya çıktı. Bazı aileler de buraya gelerek, dağa giden çocukların isimlerini yazdırdı ve eyleme destek verdiklerini söyledi. Aileler bugün, belediyeye gelen BDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ile görüştü.
Basına kapalı gerçekleşen ve bir saat süren görüşmeden sonra, anneler görüşmeyle ilgili basına açıklama yaptı. Aileler adına açıklama yapan Filiz Mahfuze Eren, görüşmenin olumlu geçtiğini, Demirtaş'ın kendilerine 'Benim iki çocuğum var. Barış gelecekse bu ülkeye onlar da kurban olsun' dediğini söyledi. Demirtaş'ın sorunun çözümü için görüşmeler yapacağını söylediğini belirten Eren, "18 yaşından küçük çocukların çatışmalı ortamdan uzak tutulmasına kendisinin de istediğini, bu nedenle Ankara, İmralı ve Kandil ile görüşmeler yapacağını ifade etti. Biz barışın biran önce gerçekleşmesini istiyoruz. Benim çocuğum 40 gündür dağda. Her savaş uçağı uçtuğunda, benim elim yüreğimdedir. O uçağı uçuran pilotun annelerinin elleri de yüreğindedir. Türk- Kürt fark etmeden biran önce barışın gerçekleşmesini istiyoruz" dedi.
Selahattin Demirtaş'la görüşmede bulunan diğer anneler de görüşmenin olumlu geçtiğini, Demirtaş'ın eylemin devam ettirilmesi veya sona erdirilmesi konusunda kendilerine herhangi bir telkinde bulunmadığını anlattı.
Selahattin Demirtaş, annelerden sonra PKK'nın çocuklarını götürdüğü babalarla da görüşmeye başladı. Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Fırat Anlı'nın da katıldığı bu görüşmeden sonra açıklama yapılması bekleniyor.
Bu arada Selahattin Demirtaş'la görüşen anneler, eylemlerinin devam edip etmeyeceği konusunda, Selahattin Demirtaş'la babaların görüşmesinin ardından karar vereceklerini söyledi.

FA,BB(GG/ESM) (FOTOĞRAFLI)