BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, 17 Aralık operasyonuyla ilgili tutumlarını açıklarken, darbe zihniyetiyle hükümetin düşürülmesine karşı olduklarını açıkladı. Demirtaş, "Bizim derdimiz, AKP'yi düşürüp onun yerine darbeci, cemaatçi, milliyetçi zihniyeti iktidar etmek değildir" dedi.
Avrupa'da PKK çizgisinde yayın yapan Sterk TV'de açıklamalarda bulunan Demirtaş, bir darbe zihniyetiyle hükümetin düşürülmesine karşı oldukları için bunun Ak Parti'ye destek olarak değerlendirildiğini bunun yanlış olduğunu söyledi. Demirtaş, şöyle dedi:
"Bakın biz AKP'nin iktidardan düşmesine karşı değiliz. Muhalefet olarak AKP'nin sandıkta yıpranarak iktidarını kaybetmesini ve güç kaybetmesini tehlike olarak görmüyoruz.Ya da yolsuzluk hırsızlık nedeniyle yıpranmış, güçsüz düşmüş hükümetin istifa etmesini bir tehlike olarak görmüyoruz. Ama asıl tehlike şudur. Gayri meşru yollarla hükümeti şantaj ile tehdit ile diz çöktürerek teslim almaya dönük darbe anlayışı iktidarı düşürürse düşen iktidarın yerine darbe yapan kesimler yerleşecektir. Bu da ülkeye ne demokrasi getirir, ne çözüm süreci açısından katkı sunar, ne de bundan sonra barışçıl yolların denenmesine fırsat verir."
Dertlerinin Ak Parti'yi düşürüp onun yerine darbeci, cemaatçi, milliyetçi zihniyeti iktidar etmek olmadığını söyleyen Demirtaş, "Kürt özgürlük gerillası ve Kürt halkı; ulusalcı, cemaatçi yapıların tetikçisi değildir. Onlar iktidara gelecek diye Kürt hareketi onlar adına savaşacak, mücadele edecek değildir. Bu çevreleri rahatsız eden budur aslında" diye konuştu.
PARİS CİNAYETLERİ
Paris'te öldürülen 3 PKK'lı kadın ve cinayetlerle ilgili ortaya atılan MİT bağlantısı tartışmalarını da değerlendiren Selahattin Demirtaş, "Bu olay ile ilgili sayın Öcalan ve bizlerle diyalog kuran kesimlerin bu meseleye tereddütsüz bir açıklama getirmesi lazımdır. Açıklanamazsa bu durum ve bu şüpheler MİT ve hükümet üzerinde yoğunlaşırsa bu görüşme trafiğinin bu saatten sonra güven ilişkisi üzerinde yürümesi imkansız hale gelecektir" dedi. FA(GG/AK)