OSMANİYE'nin Kadirli İlçesi'nde oturan 65 yaşındaki Mehmet Demirci ile aynı yaştaki eşi Sultan Demirci çifti, 46 yıl önce 'ölü doğdu' denilen oğullarının hayatta olduğunu öne sürerek, "Oğlumuza kavuşmak istiyoruz" dedi.
4 kız 1 erkek olmak üzere 5 çocuk annesi olan Sultan Demirci, 6 Mart 1967'de Kadirli'de hastane olmadığı için Adana'nın Ceyhan İlçesi Devlet Hastanesi'ne doğum yaptığını ancak doğan bebeğin ölü olduğunun söylendiğini bildirdi. Cenazenin kendilerine verilmediğini ileri süren Demirci, "Bir oğlum olduğunu ve öldüğünü söylediler. 'Biz defnederiz' dediler. Ben o zamanlar 19 yaşındaydım. Şimdiki gibi doğumlara eş filanda alınmıyordu. Şimdiki aklım olsa ben bu işin peşini bırakmazdım. O zaman kabullenmiş olduk ve Almanya'ya yerleştik" diye konuştu.
YARDIM EDENİ ÖDÜLLENDİRECEK
2009 yılında bir komşusunun kendisini arayarak 'bir televizyon programında Ceyhan'da doğduğunu ancak anne ve babasının 'Öldü denilerek kandırılıp Adana'nın Kozan İlçesi'nde bir aileye evlatlık verildiğini söyleyen biri var' dediğini ve bunun üzerine oğlunun yaşadığına inanarak onu aramaya başladığını anlatan anne Demirci şunları söyledi;
"Bir televizyon programına da konuk oldum ancak bizi dikkate almadılar. Kozan'da kamyonculuk yapan ve 2 çocuğu olduğunu öğrendiğimiz kişinin oğlum olup olmadığını öğrenmek istiyorum. 46 yıldır onun acısı ve üzüntüsünden kalbimden ameliyat oldum. Allah'ım Yarabbim bu televizyona çıkan benim evladımsa bana kavuştur, kucak dolusu kucaklayayım oğlumu. Ben oğlumu bulayım yardım edenlere ödül vereceğim. Oğlum eğer beni izliyorsan adını soyadını bilmiyorum ama ne olursun bir araya gelelim. Bizi izleyenler Allah Rızası için bir bilgi bir ibare varsa bizlere bilgi verin."
'OĞLUMU BULMAYA ÇALIŞIYORUZ'
Doğumdan 2 yıl sonra Almanya'ya çalışmaya gittiğini söyleyen Mehmet Demirci ise şunları söyledi:
"Cahilliğimizden bebeğin cenazesini almadan hastaneden ayrıldık. Bir televizyon programında izleyenler olmuş Ceyhan'da doğduğunu ve Kozan'da bir aileye evlatlık verildiğini söyleyen kişi bizim oğlumuz olabilir. 45 yaşlarında 2 çocuk babası kişinin bizim evladımız olma ihtimali yüksek. Biz de evladımızı arıyoruz. Kozan'da ve Türkiye genelinde oğlumuzu bulmak için çalışıyoruz. Ceyhan Devlet Hastanesi arşivinden bakılıp evladımız öldü mü, yoksa gerçekten bir aileye mi verildi tam bilmiyoruz. Net bir şey denmediği için acılarımız her gün tazeleniyor. Ben Savcılığa suç duyurusunda bulunmadım. Onu bulurda bugüne kadar büyüten bir ailenin hakkında suç duyurusu yapamam onlara sadece teşekkür ederim. Ne olur devletimiz bu olayı aydınlığa kavuştursun."
KAMYONCULAR KOOPERATİFİNDEN YARDIM İSTEDİLER
Mehmet-Sultan Demirci çifti, oğlunu bulabilmek için Kozan İlçesi'ndeki Kamyoncular Kooperatifi'ne de giderek Kooperatif Başkanı Ercan Yavuz ve kamyon şoförleriyle görüşüp yardım istedi. Demirci Ailesi'ni dinleyen Ercan Yavuz, onlara yardım edebilmek için ellerinden geleni yapacaklarını söyledi. EE(BK/AAA)(FOTOĞRAFLI)