SAMSUN’da katıldığı programda konuşma yapan DEMSA Holding Yönetim Kurulu Başkanı Demet Sabancı, "Tüketici her alanda talep edeceği ürünle kendisi arasında duygusal bir bağ arıyor" dedi.
Samsun Büyükşehir Belediyesi ve özel bir eğitim kurumu tarafından "Geleceğe dokunmak" temasıyla "Bilgi Festivali" düzenlendi. Program Büyükşehir Belediyesi Sanat Merkezi’nde gerçekleştirildi. Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz’ın katıldığı programa, DEMSA Holding Yönetim Kurulu Başkanı Demet Sabancı, UNİ Kimya Kurucusu Ataman Özbay konuşmacı olarak katıldı. Programda konuşma yapan DEMSA Holding Yönetim Kurulu Başkanı Demet Sabancı, geleceğe dokunmak isteyen birisinin mutlaka insanların kalplerine dokunmak zorunda olduğunu belirterek, "Eskisine kıyaslı iletişim teknolojileri olağanüstü bir gelişim gösterdi. Televizyon ve günlük gazeteler bile internet siteleri ve sosyal medyanın gerisinde kaldı. Buna rağmen geleceğe ve insanların kalplerine dokunmak geçmişe kıyasla kolaylaşacağı yerde zorlaştı. Çünkü insanların alternatifleri ve caydırıcı mesajların sayısı da arttı. Ürünlerin ve hizmetler de giderek birbirine benzediği çağda birinin diğerine göre öne çıkabilmesi için mutlaka ortaya bir farklılık koyması gerekiyor. Bunun yolu uzun zaman önce bulundu. Bir hikayeye sahip olmak" dedi. 
Bu gün artık herkesin, ürününe, markasına, hatta kendine bir hikaye üretme peşinde olduğunu söyleyen Sabancı, "Tüketici her alanda talep edeceği ürünle kendisi arasında duygusal bir bağ arıyor. Bütün firmalar ve markalar bu bağı geliştirmeye çalışıyor ama mesajlar kötü mesajlara, iyi hizmetler kötü hizmetlere, iyi ürünler kötü ürünlere karışıp gidiyor. Asıl şu an yeni olan sağlıklı, sürdürülebilir ve saygın mesajlar üretmek" diye konuştu.