İZMİT'te, Büro Emekçileri Sendikası (BES) üyesi bir grup çalışan, Defterdarlık önünde toplanarak, yapılan zamları 'sadaka' olarak nitelendirerek, bordrolarını yaktı. Yapılan açıklamada, 3 milyonu bulan icra takibine uğramış kredi kartı borçlusunun büyük bir bölümünü de kamu çalışanlarının oluşturduğu belirtildi.
Bugün öğlen saatlerinde yaklaşık 100  Büro Emekçileri Sendikası üyesi çalışan, Defterdarlık önünde toplandı. Grup adına açıklama yapan BES Kocaeli Şube Başkanı Akın Şişman, "Maaşlarımızdaki erime, haklarımızdaki gerileme devam ediyor. İhtiyaçlarımızı, maaşlarımız yetmediğinden bankalara borçlanarak karşılamak zorunda kalıyoruz. 3 milyona ulaşan icra takibindeki kredi kartı borçlusunun önemli bir kısmını artık kamu çalışanları oluşturuyor" dedi. Şişman şöyle devam etti:
"Gerek sadaka zamla ve temel hizmete ödediğimiz paralar, gerekse dolaylı vergiler ve vergi dilimi uygulamasıyla maaşlarımız kuşa çevrilirken, Ak Parti Hükümeti de bizi daha da zora sokan yeni yaptırımlar uyguluyor. Bu kayıplar ve yoksullaştırmalar karşısında Ak Parti hükümeti susmamızı ve kabul etmemizi bekliyor. Susmayacağız, insanca yaşayacak bir ücret ve haklarımız için, çocuklarımızın geleceği için mücadele edeceğiz."
Grup, basın açıklamasının ardından ellerindeki bordroları yakıp, 'Sefalete teslim olmayacağız' sloganı attıktan sonra dağıldı.