BURSA, () - BURSA'da hizmet veren doğalgaz dağıtıcısı Bursagaz firması, 'İş Sağlığı ve Güvenliği Haftası'nda, çalışanların dikkatini çekmek için düzenlenen işgüvenliği seminerinde, iş kazalarını tiyatro gösterisi ile kıyafetleri ise defile ile tanıttı.
Bursa'da hizmet veren doğalgaz dağıtıcısı Bursagaz, İş Sağlığı ve Güvenliği Haftası nedeniyle eğitim programı düzenledi. Çalışanlara iş güvenliğinin anlatıldığı programda ilginç bir defile gerçekleştirildi. İşçi elbiselerini giyen firma çalışanları iş arkadaşlarına güvenlik için giymeleri gereken kıyafetleri sergiledi. Çalışanlardan oluşan bir tiyatro ekibide iş kazalarına dikkat çekerek, alınması gereken önlemleri gösterdi.
Programın açılış konuşmasını yapan Bursagaz Teknik Genel Müdür Yardımcısı ve İş Sağlığı-Güvenliği Kurulu Başkanı Şükrü Özden, iş kazası geçirenlerin çoğunun işinde acemi ve dikkatsiz çalışanlar olduğunu belirtti. İş sağlığı ve güvenliğinin kurum olarak denetim öncelikleri arasında olduğunu kaydeden Özden, iş sağlığı ve güvenliğine önem veren firmaların artı bir değer kazandığını söyledi. Bursagaz olarak faaliyet gösterdikleri alanın yüksek risk taşıdığını vurgulayan Özden, şöyle dedi:
"İş sağlığı ve güvenliği kurumsal kimliğimizin bir parçasıdır. Günde binlerce çalışanımızla sahadayız. Çalışanlarımızın ve bizlerin tedbir alması oldukça önemlidir. Tedbir ve dikkat en önemli iki unsuru oluşturuyor."

FK(FK/İD) (FOTOĞRAFLI)