BATMAN'da Dicle Elektrik Dağıtım A.Ş'nin (DEDAŞ) son dönemde 100 kişiyi işten çıkardığı gerekçesiyle sendika üyeleri protesto eyleminde bulundu.
Batman'da DEDAŞ'ta son günlerde yaklaşık 100 taşeron işçinin işten çıkarılması üzerine Tes-İş üyeleri DEDAŞ önünde eylem yaptı. Tes-İş Diyarbakır Şube Başkanı Ali Öncü, Batman'daki üyelerinin işten çıkarılmasına seyirci kalmayacaklarını, üretimden gelen güçlerini kullanacaklarını söyledi. DEDAŞ yetkililerine uyarıda bulunan Öncü, "Önce okuma endeks çalışanlarını, ardından kaçak ekip derken, 100'ü aşkın işçinin çıkarıldığı DEDAŞ yetkililerini bir kez daha uyarıyoruz. Ya işçilerin tamamını eksiksiz alırsınız, ya da üretimden gelen gücümüzü kullanırız. Bu toplum zulüm, baskı ve sürgüne teslim olmadığı gibi, işçileri işten çıkarmaya da seyirci kalmayacak. İşçi arkadaşlarına destek verdikleri için işten çıkarılan üyelerimizle DEDAŞ binası önünde eylem çadırı kuracağız" dedi.
Gün boyu DEDAŞ binası önünde eylem yapan işçilere İHD Batman Şube Başkanı Osman Künteş de destek verdi. İşçiler gün boyu slogan atarak, alkışlarla DEDAŞ'ı protesto eyleminde bulundu.