DİCLE Elektrik Dağıtım A.Ş. (DEDAŞ) Şanlıurfa Koordinatörü Mehmet Necat Tür, bölgedeki 6 ilde kaçak elektrik kullanımının yüzde 74 olduğunu söyledi.
DEDAŞ Şanlıurfa Koordinatörü Mehmet Necat Tür, DEDAŞ Şanlıurfa İl Müdürü Esin Eroğlu’yle birlikte basın toplantısı düzenledi. DEDAŞ olarak Güneydoğu Anadolu Bölgesindeki 6 ile elektrik dağıtım hizmeti verdiklerini anlatan Mehmet Necat Tür, bölgedeki kaçak kullanım oranının yüksekliğine değinerek, "Yüzde 74 kayıp kaçak oranımız var. Bu korkunç bir rakam ve kabul edilebilir değil. Bu oranı daha aşağılara çekmek için ekiplerimizle birlikte çalışıyoruz" dedi.
DEDAŞ çağrı merkezleri için çok fazla şikayet aldıklarını belirten Mehmet Necat Tür, 4 farklı dilde bir çağrı merkezi oluşturduklarını söyledi. Yeni kurulan çağrı merkezine 150 kişilik istihdam sağladıklarını belirten Tür, "Şimdi bütün vatandaşlarımız rahatlıkla çağrı merkezlerimizden bize ulaşabilir ve şikayetlerini aktarabilirler. Çağrı merkezimiz Türkçe, Kürtçe, Zazaca ve Arapça olarak 4 dilde hizmet vermektedir. Bu hizmeti de vatandaşlarımızın kendilerini en rahat şekilde ifade etmeleri için gerçekleştirdik. Bizim amacımız bölgeye kaliteli ve sürekli hizmet vermektir. Bunun için ekiplerimizle birlikte ciddi bir çalışma içindeyiz" diye konuştu.
Şanlıurfa İl Müdürü Esin Eroğlu ise 2014 yılında Şanlıurfa’ya 23 milyon lira yatırım yapılacağını ve köy şebekelerinin yenileneceğini ve abone sayaçlarının uydudan takip sistemine geçileceğini kaydetti.

AL,ÖŞ(HK/ESM ) (FOTOĞRAFLI)