Ömer PINAR/ŞANLIURFA, () - DİCLE Elektrik Dağıtım A.Ş. (DEDAŞ) Sözcüsü Mehmet Gökay Üstün, çiftçilere yönelik başlatılan 'Helalleşme kampanyası'ndan tüm çiftçilerin yararlanmasını istedi. Üstün, tarımsal sulamanın fazla olduğu Şanlıurfa’da, çiftçilerden, elektrik borçlarının sadece yüzde 25'lik kısmını talep etiklerini ve bu konuda geri adım atmayacaklarını söyledi.
Şanlıurfa'da, DEDAŞ İl Müdürü Esin Eroğlu ile birlikte çiftçilere yönelik başlatılan 'Helalleşme kampanyası' toplantısına katılan DEDAŞ Sözcüsü Mehmet Gökay Üstün, elektrik dağıtımı yaptıkları; Diyarbakır, Şanlıurfa, Mardin, Batman, Siirt ve Şırnak'ta tarımsal sulamada kullanılan yaklaşık 4 milyar kilovat saatlik elektriğin yaklaşık yüzde 95'inin kayıt dışı olarak tüketildiğini dile getirdi. "Çiftçilerin kampanyadan yararlanmasını istiyoruz" diyen Üstün, kampanyada sulama yapan çiftçilerin sezonluk olarak mısır ve pamuk üretimi için 100 dönüme 9 bin lira, ikinci ürüne de artı 2 bin lira ödeyeceklerini söyledi.
Kampanya hakkında bilgi veren Üstün, şunları kaydetti:
"Bu kampanyayla çiftçilerden 2013 yılında tarımsal sulama için kullandıkları elektriğin yaklaşık dörtte birini talep ettik. Yani 'Helalleşme Kampanyası'ndan yararlanmak isteyen borçlulardan pompaj sulama yapan bir çiftçi 100 dönümlük bir alanda pamuk ekiyorsa 9 bin, mısır için 7 bin buğday üretiyorsa 2 bin TL elektrik borcu ödeyecek. 3 yıllık olarak imzalanabilecek olan söz konusu kampanya ile bölge çiftçisine Türkiye'nin en ucuz elektriğini sağlamış oluyoruz. DEDAŞ olarak Çiftçi Kayıt Sistemi'ne göre 33 bin çiftçiyi kapsayan Helalleşme Kampanyası'ndan yararlanmak isteyen borçlulardan, elektrik borçlarının tamamı yerine sadece yüzde 25'lik kısmını talep ediyoruz. Bu kampanya çiftimiz için tarihi bir fırsattır. Borcu bulanan çiftçilerimiz lütfen kampanya süresi içersinde bize müracaat ederek, gelip helalleşsinler."

FOTOĞRAFLI