Mehmet TÜRK/DİYARBAKIR, ()-DİCLE Elektrik Dağıtım A.Ş. (DEDAŞ) sözcüsü Gökay Üstün, aralarında Diyarbakır, Şanlıurfa ve Mardin gibi büyükşehirlerin de bulunduğu 109 belediyenin, 130 milyon lirayı aşan borcu bulunduğunu, belediyelerin borçlarını ödememeleri halinde elektriklerinin kesileceğini söyledi.
DEDAŞ sözcüsü Gökay Üstün, hizmet verdikleri bölgelerde 109 belediyenin elektrik borçlarının 130 milyon lirayı aştığını ve bu durumun sürdürülemez olduğunu ifade etti. Şirket olarak bedelini peşin ödeyerek aldıkları enerjiyi bölgede tüketicilere dağıttıklarını anlatan Üstün, tahakkuk eden faturaların tahsilatı noktasında ciddi sıkıntı yaşadıklarını kaydetti. Üstün, biriken borçların tahsil edilememesinden kaynaklı karşılaştıkları sıkıntıları aşmak maksadıyla, üzülerek de olsa borcu olan belediyelerin elektriklerini kesmeye başlayacakları uyarısında bulundu.
Üstün, her hizmetin bir bedeli olduğunu fakat sunulan hizmetin bedelinin ödenmemesi halinde hizmet vermeye devam edemeyeceklerini anlattı. Türkiye Elektrik Ticaret ve Taahhüt A.Ş.'den (TETAŞ) her gün elektriği peşin olarak satın aldıklarına dikkat çeken Üstün, borcu olan belediyelerin elektiriğini en kısa sürede kesecekleri belirtti.
DEPSAŞ Genel Müdürü Neşet Demirbağ da aralarında Mardin, Diyarbakır ve Şanlıurfa Büyükşehir Belediyeleri'nin de bulunduğu bölgedeki belde belediyeleri dahil 109 belediyenin elektrik borçlarının 130 milyon lirayı aştığını ifade etti. Demirbağ, diğer taraftan bölgedeki köy içme sularının da DEDAŞ'a 49.4 milyon lira borcunun bulunduğunu sözlerine ilave etti.

MT(GG/AK)