Mehmet TÜRK/DİYARBAKIR, () - DEDAŞ, borcunu ödemeyen, 2'si il, 18'i ilçe olmak üzere 20 belediye ile 400 köye ait içme suyu şebekesinin de elektriğini kestiğini  kestiğini açıkladı.
Dicle Elektrik, bölge genelinde elektrik borcunu ödemeyen 109 belediyenin yanı sıra, borcu bulunan resmi kurum ve köy içme suyu abonelerinin elektriğini kesmeye başladı. İlk etapta 2 il merkezi ve 18 ilçe merkezinin elektriği kesildi. Dicle Elektrik, borcu bulunan ve bunu ödemeyen resmi kurumların yanı sıra 400 köye ait içme suyu şebekesinin de elektriğini kesti.
DEPSAŞ Genel Müdürü Neşet Demirbağ, kısa süre önce aralarında 3 büyükşehir ile 3 il belediyesinin de yer aldığı bölge genelindeki 109 belediyeden elektrik borcu alacaklarının 130 milyon TL'yi aştığını duyurdu. Aynı toplantıda köy içme sularına ait elektrik borcunun da 50 milyon TL'ye yaklaştığını belirten DEPSAŞ Genel Müdürü Demirbağ, borçlu belediyeler ile köy içme sularına ait elektrik enerjisinin, gerekli borç ödemelerin yapılmaması halinde kesileceğini açıkladı.
Dicle Elektrik ekipleri, dün Batman Belediyesi'nin yanı sıra Kozluk, Birecik, Siverek ve Akçakale belediyelerinin elektriğini kesti. Borçlarını ödemeleri konusunda daha önce birçok kez uyarılan, ancak gerekli ödemeyi yapmayan Şırnak Belediyesi, Şanlıurfa'nın Suruç, Harran, Ceylanpınar, Hilvan, Bozova ve Halfeti, Diyarbakır'ın ise Çermik, Ergani, Dicle, Eğil, Çüngüş, Çınar, Bismil ve Silvan belediyelerinin elektriği de bu gün kesildi.
Dicle Elektrik, toplam 49.4 milyon lirayı bulan ve bu güne kadar ödenmeyen borçları nedeniyle köy içme sularının da elektriğini kesme işlemlerine devam ediyor. Bölge genelinde içme suyuna ait elektrik borcu bulunan köylerden, şimdiye kadar 400'ünün elektriği kesildiği bildirildi.