Şevket YILMAZ- Osman Nuri BOYACI/SOMA (Manisa), () - SOMA'daki kömür madeni faciasında yaşamını yitiren ve olayın ardından kendisini arayan dayısının '15 yaşında' dediği 19 yaşındaki Cemal Yıldız, bugün Soma Belediye Mezarlığı'nda gözyaşları arasında toprağa verildi. Lise yıllarında güreşte il birincisi olan Yıldız, üniversitede okuyor, eğitim masrafını karşılamak için bir yıldır kömür ocağında çalışıyordu.
Kömür madeni faciasında yaşamını yitiren 19 yaşındaki Cemal Yıldız, Cuma Mahallesi'ndeki Hisar Camisi'nde bugün öğle namazını takiben kılınan cenaze namazının ardından toprağa verildi. Kamuoyu, Cemal Yıldız'ın adını cenazesini Kırkağaç İlçesi'nde morga dönüştürülen soğuk hava deposunda arayan dayısının kamera önünde adını 'Kemal' yaşını da 15 olarak söylemesiyle duydu. 15 yaşındaki birinin madende nasıl çalıştığı sorusunu dayı yanıtsız bırakmıştı.
GÖZYAŞLARIYLA TOPRAĞA VERİLDİ
Dayısının üzüntü ve heyecandan 15 yaşında olduğunu söylediği Cemal Yıldız'ın 19 yaşında olduğu, Celal Bayar Üniversitesi Soma Meslek Yüksekokulu Elektrik Teknikerliği Bölümü'nde öğrenim gördüğü, eğitim masrafları ve aile bütçesine katkıda bulunmak için bir yıldır madende çalıştığı öğrenildi.
Cemal Yıldız'ın Soma'daki evinde büyük acı yaşandı. Cemal Yıldız'ın cenaze namazına babası Ramazan, kız kardeşi ve mahalle halkı katıldı. Tabutun üstüne Türk bayraklı kırmızı şal kondu. Baba Ramazan Yıldız ve mahalleliler Cemal'e son görevini yaparken, deprem şehidi Cemal Yıldız'ın tabutu eller üzerinde bir araca konuldu ve mezarlığa götürüldü. Ramazan Yıldız, oğlunun ölümüyle ilgili konuşmazken, annesi Hatice, çocuğunu kaybetmenin acısıyla şunları söyledi:
"Biz yandık, bundan sonrakiler yanmasın. Madencilikte tehlike var ama işverenin de bu tehlikenin önüne geçilmesi için gayret göstermesi gerekiyor. Ben oğlumu yemedim içmedim büyüttüm. Memlekete faydalı birisi olsun diye. Oğlumun ölüm haberiyle yıkıldım. Madende çalışmasını istemedim, tehlikeli olduğunu söyledim. Ama ısrar edip işe girdi."
Kızkardeşi Aslı Yıldız da evlerinin direği olan ağabeyini kaybetmenin acısını yaşadıklarını belirterek, "Biz ağabeyimi çok seviyorduk. Arkadaş gibiydi. Ne diyeceğimi bilemiyorum" dedi.
Maden şehidi Cemal Yıldız'ın, facianın meydana geldiği Soma Kömür İşletmeleri'ne ait kömür ocağında elektrikçi olarak çalıştığı, lise yıllarında güreş yaptığı, iki kez yapılan güreşlerde il birincisi olduğu belirtildi.

ŞY(İÖ/AAA) (FOTOĞRAFLI)