Kamil ATALAY/MANAVGAT (Antalya), () - AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan adayı olarak gösterilen Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun Antalya'nın Manavgat İlçesi'nde yaşayan akrabası Mustafa Gayretli, Davutoğlu'ndan göçün önlenmesi için memleketi Konya'nın Taşkent İlçesi'ne yeni iş sahaları kurulmasını istedi.
Manavgat'ta PTT'den emekli olduktan sonra beyaz eşya ve halı dükkanı açan Mustafa Gayretli, oğlunun Davutoğlu'nun halasının torunuyla evli olduğunu söyledi. Davutoğlu'ndan 7 yaş büyük olduğunu belirten Mustafa Gayretli, onun çocukluğu ile ilgili şunları söyledi:
"Davutoğlu, Taşkent'te Davutlar sülalesindendir. Asil bir aileden geliyor. Konuşmaları, duruşu, yaşam tarzı, mütevazılığıyla çok başarılı bir insandı. Davutoğlu 4 yaşındayken annesi Memnune Hanım ölünce, anneannesi ve babaannesi tarafından büyütüldü. Babası Mehmet Amca, ikinci evliliğini yaptıktan sonra İstanbul'a göç etti ve orada ticarete atıldı. Ahmet Bey de Taşkent'i çok severdi. Her zaman bayramlarda ve yaz dönemlerinde gelirdi. Taşkent'e geldiği zaman onlar bize gelir, biz onlara gider görüşürdük. Kendisiyle birçok defa piknik yaptık, çok anımız oldu. En son 21 Şubat 2014 tarihinde Ahmet Bey seçim çalışmaları için Manavgat'a geldi. O zaman da mağazamızı ziyaret etti ve yaklaşık bir saat sohbet ettik."
'SİYASETE GİRECEĞİNİ ANLAMIŞTIK'
Ahmet Davutoğlu'nun siyasete gireceğini önceden anladıklarını belirten Gayretli, "1996 yılında Ahmet Davutoğlu Taşkent'i ziyaret etti. Taşkent'te o zaman görev yapan hakim ve savcı arkadaşlarımız 'Bizi Ahmet Davutoğlu ile tanıştır' dedi. Ahmet Beyin evini telefonla aradım. Davutoğlu, Abdullah Gül'le telefon görüşmesi yapacağını ve daha sonra geleceğini söylemişti. O zamanlar Abdullah Gül, Refahyol hükümeti döneminde devlet bakanıydı. Daha sonra aramıza katılmış, 25-30 kişilik grupla sohbet etmiştik. O zaman siyasete gireceğini anlamıştık" diye konuştu.
Mustafa Gayretli, Ahmet Davutoğlu'nun adının açıklanmasıyla ailecek çok sevindiklerini dile getirerek, "O an çok gururlandık. Taşkentimiz, Konyamız için gurur kaynağı oldu. İnşallah memleketimize, milletimize hayırlı olur" dedi.
'FABRİKA KURMASINI BEKLİYORUZ'
Bakanlık yaptığı dönemde Davutoğlu'nun Taşkent'e çok önem verdiğini ve birçok yatırım yapıldığını dile getiren Gayretli, şu talepte bulundu:
"Artık Başbakan olarak Taşkent'imize daha da önem vereceğini düşünüyoruz. Küçük yerleşim yerlerinden büyük şehirlere göç yaşanıyor. Göçten dolayı Taşkent'te de genç nüfus kalmadı. Sayın Başbakanımızdan, Taşkent'te iş sahası açmasını istiyoruz. Gençlerimize iş imkanları sağlanabilir. Örneğin bir fabrika kurulsa, gençlerimiz iş imkanı bulur ve göçün önüne geçilebilir."

FOTOĞRAFLI