"HALK RAZIYSA KUMPAS KURANLAR RAZI OLMASIN NE OLUR"
Gümüşhane Valisi Yücel Yavuz’u ziyaret eden Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’na Osmanlı döneminde Gümüşhane’de üretilen paraların resimlerinin bulunduğu bir plaket, Karaca mağarasının kabartma panosu ve pestil– köme paketi hediye edildi.
Ak Parti il binasını ziyaretinin ardından parti önünde kurulan kürsüde yaklaşık 300 kişiye hitap eden Bakan Davutoğlu, “Toprağının altı değerli madenlerle, üstü engin yürekli insanlarla dolu olan Gümüşhanelileri sevgiyle selamlıyorum. Gümüşhane’nin esas zenginliği insan zenginliğidir. İnsandan daha kıymetli cevher yoktur. Son seçimde gösterilen performans bu tarihi omurganın milli iradeye verdiği desteği göstermiş oldu. Allah dualarınızı gönlünüzden eksik etmesin" dedi.
Türkiye'nin 12 yıl önce dışarıdan borç isterken şimdi karşılık beklemeden Somali'ye ve bir çok yere yardım elini uzattığını kaydeden Ahmet Davutoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Öylesine büyük mesafeler alındı ki, artık borç alan zillet yaşayan millet yok, mazlumlara yardım elini uzatan bir ülke var. Millet ve devlet kenetlendi. Bunun taçlandığı süreç son cumhurbaşkanlığı seçimi oldu. Öyle hesaplar yapıldı ki bu seçimden önce. Beklediler ki Türkiye kaosa girsin. Gezi olaylarını, 17 ve 25 Aralık olaylarını düşünün. Beklediler ve istediler ki, Türkiye güç kaybetsin. Eskiden olduğu gibi koalisyonlara mahkum olsun, borç kapılarında bekletilsin, pasaportu değersiz kılınsın. Ama tüm bu oyunları bozacak bir rabbimizin takdiri vardı, bir de bütün bu oyunları fark eden vatandaşımızın irfanı vardı. Oyunlar bozuldu Allah’ın izniyle. Önce 30 Mart’ta, sonra cumhurbaşkanlığı seçiminde ikinci tura bile mahal bırakmadan bozuldu. Tüm vatandaşlarımız dediler ki, ‘Biz başbakanımızdan razıyız ve onu devletimizin başında görmek istiyoruz’. Eğer bir liderden halkımız ve Rabbimiz razıysa varsın kumpas kuranlar, bir takım hileler içine girenler razı olmasınlar. Onların rızası önemli değil. Yeter ki Hakk’ın ve halkın rızayı yanımızda olsun. Bu öyle bir tarihi eşik ki; verdiğiniz güçlü destekle gelecek nesillere, ‘bundan sonra bu topraklarda sadece bu milletin iradesi geçerli olacak. Bu ülke sadece ve sadece Ankara’dan idare edilecek, başka hiçbir yerden değil. Başka hiçbir kaynaktan değil’ mesajını verdiniz."
"EN YÜCE MAKAM SİZİN YÜREĞİNİZ"
Ahlmet Davutoğlu, alandakilerin 'Başbakan Ahmet' sloganı atması üz erine, "Sadece şu anki görevimizi hakkıyla yerine getirmeye çalışıyoruz. Burada bulunmak burada kucaklaşmak çok güzel. Kars, Ardahan, Artvin, Bayburt şimdi de Gümüşhane gezilerimizde bizi muhabbetle karşıladınız. Allah sizden razı olsun. Hangi mevkide olursak olalım esas olan sizlerin yüreğindeki yerimizdir. En üst mevkilerde de olsa bir insan halkının gönlünde yer bulamamışsa hiçbir kıymeti yok. Bizim için en yüce makam sizlerin yüreğinizdeki makamımızdır" dedi.
SAHNEDEN DÜŞÜYORDU
Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, konuşmasının sonunda sahne önünde kendisiyle tokalaşmak için bekleyenlerin elini sıkmaya başladı. Bu sırada alttakilerin elini çekmesi üzerine dengesi bozulan ve sendeleyen Davutoğlu’nu korumaları tutarak sahneden düşmekten kurtardı.
Davutoğlu, Gümüşhane gezisi kapsamında Köse ilçesine uğradığında jest yaparak Milliyet Gazetesi Fotomuhabiri Bünyamin Aygün’ü aradı. Köseli olan Aygün’e, “Memleketine geldim. Sen nerdesin?” diye soran Davutoğlu, Aygün’le bir süre sohbet etti. Davutoğlu, Köse’de çay içmek için gittiği kahvede, "Biraz önce hemşeriniz Bünyamin’le konuştum. Size selamı var. Burada Bünyamin’in akrabası var mı?” diye sordu.
Gümüşhane Belediyesi’ni ziyareti sırasında Belediye Başkanı Ercan Çimen de Bünyamin Aygün’ün Gümüşhane için hazırladığı fotoğraf albümünü Bakan’a hediye etti. Bakan Davutoğlu, “Hem iyi gazetecidir, hem de iyi bir vatanperverdir" diye konuştu.
Milliyet Gazetesi foto muhabiri Bünyamin Aygün, Suriye’de kaçırılmış, 40 gün rehin tutulduktan sonra serbest bırakılmıştı.

FOTOĞRAFLI