Osman URAS/ BODRUM,(Muğla),() - MUĞLA'nın Bodrum ilçesinde, geçen yıl İstanbul Gezi Parkı'nda konser veren piyanist Davide Martello, Soma için çaldı.
Gezi Parkı eylemleri sırasında Taksim'de verdiği konserle tanınan İtalyan asıllı Alman aktivist Davide Martello, geliri Soma'daki maden faciasında babasını kaybeden çocukların eğitiminde kullanılmak üzere başlattığı konserlerden birini de Bodrum'da verdi. Konserin yapılacağı Bodrum Belediye meydanına bisikletle çekilen tekerlekli düzeneğin üzerine yerleştirilen piyanosunu çalarak gelen Davide Martello "Soma'da yaşanan faciaya insanların dikkatini çekmek için buradayım. Toplanacak bağışlar orada babalarını ağabeylerini kaybeden çocukların eğitimi için kullanılacak" dedi.
Konser organizasyonunda yer alan Hilal Taştan toplanan yardımlarla ilgili olarak, "Şeffaf yardım kutusu gezdireceğiz. Bodrum Dayanışması ile paranın sayımı yapılıp tutanak tutulacak. Soma'da bu sene üniversiteyi kazanan çocukları burs olarak gidecek. Elde ettiğimiz gelire bu sene Soma'dan kaç öğrenciye burs verebileceğimize belirleyeceğiz. Bunun takibini sosyal medyadan da yapılabilecek" şeklinde konuştu.
Bodrum Çarşı Grubunun 'Vicdanımızla sorgulamalıyız' ve 'Şimdi hangi kömür ısıtır babası madende yanan çocuğu' yazılı pankart astığı meydandaki konseri, yaklaşık 250 kişi izledi. Üzerinde 'Piano for Soma' yazan tişört bulunan Martello, konserinde 'Memleketim', 'Karlı kayın ormanı' adlı Türkçe eserlere de yer verdi. Ayrıca Bodrum'dan bazı piyanistlerde Martello ile birlikte piyona çaldı. İlki İzmir'de yapılan konser programının 22 Haziran'da Soma'da sona ereceği belirtildi.

FOTOĞRAF