Mehmet ÇİL/ DATÇA,(Muğla),() - MUĞLA'nın Datça İlçesi'nde, 1 Temmuz Kabotaj ve Denizcilik Bayramı'nın 88'inci yıldönümü çeşitli etkinliklerle kutlandı.
Kabotaj ve Denizcilik Bayramı nedeniyle Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı ve denize çelenklerin bırakılmasından sonra akşam saatlerinde çeşitli yarışmalar düzenlendi. Datça Limanı'nda gerçekleştirilen yarışmaları yüzlerce kişi büyük bir ilgiyle izledi. Gres yağı ile bezenen direğe tırmanma yarışmasında onlarca genç birbiriyle mücadele etti. Sırayla direğe çıkan gençler, uzun süre direğin ucundaki Türk bayrağına alabilmek için uğraş verdi. Denizde teknelerin içinde ve sahilde toplanan yüzlerce kişinin büyük bir ilgiyle izlediği yarışmanın galibi, geçen yılda yağlı direğin ucundaki Türk bayrağını almayı başaran 24 yaşındaki Mustafa Özer oldu. Büyük bir hızla direğin tepesine kadar koşan Özer, son bir hamle ile Türk Bayrağını alarak, yarışmanın birincisi oldu. Küçük kızlar yüzme yarışmasında Elif Yeniay birinci gelirken, Defne Karaşahin ikinci, Çağla Aslan üçüncülüğü elde etti. Küçük erkekler yüzme yarışmasında Tunay Altaç birinciliği kazanırken, Tolga Avcı ikinci, Alper Yılmaz üçüncü oldu. Genç kızlar yüzme yarışmalarında ise Sırma Demirelli birinci, Yaren Mert ikinci, Dilan Nayman üçüncülüğü kazandı.
Genç erkekler yüzme yarışmasında ise rakiplerini geride bırakan Aytuğ Kargın birinci gelirken, Burak Murat Öztürk ikinci, Doğukan Dinç üçüncü oldu. Büyük bayanlarda Serpil Ertaş birinci, Cansu Parlaktaş ikinciliği kazanırken, büyük erkeklerde sırasıyla Ömer Basut, Rıdvan Basut ve İbrahim Gülogğlu ilk üç dereceyi paylaştı. Dip dalma yarışının galibi Sertan Göçen olurken, dipten tabak çıkarma yarışmasında Mehmet Taşdelen birinciliği kazandı. Halat çekme yarışmasının galibi ise Sürenler grubu oldu. Yarışmalarda dereceye giren sporculara protokol üyeleri tarafından madalya ve kupaları törenle verildi.

FOTOĞRAFLI