MUĞLA’nın Datça İlçesi’nde bu yıl 8’incisi düzenlenecek olan, Türkiye’nin ilk ve tek açık deniz kış yüzme maratonu için hazırlıklar tamamlandı.
Bu yıl ana teması 'Datça’nın yanan ormanları' olarak belirlenen ve 15 Şubat Cumartesi günü Kumluk Plajı’nda düzenlenecek olan 8’inci Datça Açık Deniz Kış Yüzme Maratonu için şu ana kadar 202 sporcu kayıt yaptırdı. Datça Kaymakamlığı, Datça Belediyesi ve Muğla Deniz Ticaret Odası Marmaris Şubesi’nin öncülüğünde, sivil toplum kuruluşlarının katılımıyla düzenlenen maratona bu yıl Türkiye’nin en önemli denizcilerinden Sadun Boro’nun da katılmasının da beklendigi bildirildi.
Organizasyon komitesi adına açıklama yapan Levent Özberk, maratonun her yıl farklı bir tema üzerine düzenlendiğini belirterek, “Maraton, Kumluk Plajı’yla Fener Adası arasındaki 5 kilometrelik uzun parkur ve Kumluk Plajı’yla Club Datça Tatil Köyü’nün iskelesi arasındaki 1.5 kilometrelik kısa parkurda düzenlenecek. Maraton günü deniz suyu sıcaklığının 17-18 derece civarında olması bekleniyor. Maraton sonrası, 16 Şubat Pazar günü saat 11.00’de, Emecik Köyü sırtlarında geçen yıl yanan ormanlık alandaki ağaçlandırma sahasına, Datça Orman İşletme Şefliği işbirliğinde, her yüzücünün adına bir fidan dikeceğiz” dedi.
Datça Açık Deniz Kış Yüzme Maratonu, ilk kez 2007 yılında Datçalı yüzücü Necati Sağır’ın öncülüğünde Datça Belediyesi organizasyonunda yapıldı. 2011 yılına kadar Datça Belediyesi tarafından düzenlenen etkinlik, 2012 yılından itibaren Datça Belediyesi öncülüğünde sivil toplum kuruluşları ve kişilerin oluşturduğu bir organizasyon komitesi tarafından gerçekleştirilmeye başlandı.