CUMHURİYETİN ilk yıllarına tanıklık etmiş Darüşşafaka Rezidans bağışçıları ile eğitim hayatlarına Darüşşafaka’da devam eden bugünün gençleri, İzmir'in Urla İlçesi'ndeki Cumhuriyet’in 90. Yılı kutlama etkinliğinde buluştu.
Darüşşafaka Urla Rezidans’ta düzenlenen etkinliğe Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı İzmir İl Müdürü Zafer Yıldırım, Urla Belediye Başkanı CHP’li M. Selçuk Karaosmanoğlu ve eşi Feyza Karaosmanoğlu, Urla Emniyet Müdürü Hakan Becel, Darüşşafaka Cemiyeti Yönetim Kurulu Başkanı Talha Çamaş, Darüşşafaka Cemiyeti Yönetim Kurulu Başkan Vekili Fırat Tekin, Darüşşafaka Eğitim Kurumları Müdürleri, Darüşşafaka Rezidanslarında yaşayan çok sayıda bağışçı ve Darüşşafakalı öğrenciler katıldı.
Açılış konuşmasını yapan Darüşşafaka Vakfı Başkanı Talha Çamaş, "Osmanlı’dan Cumhuriyet’e uzanan bir kurum olarak 150. yılımızı ve Cumhuriyetimizin 90. yılını kutlamaktan onur ve mutluluk duyuyoruz. Darüşşafaka geleneklerini korurken her zaman çağa ayak uyduran bir kurum olmuştur. Genç Cumhuriyet öğretmen ihtiyacını karşılamak için, o dönemde başarılı ve vizyoner öğretmenler yetiştirmiştir. Bugün Maslak’ta yer alan kampüsümüzde, Atatürk ilkelerine bağlı, çağdaş, sorgulayan, araştırmacı gençler yetiştirerek, Türkiye’nin geleceği için bağışçılarımızın desteğiyle aydınlık bireyler kazandırıyoruz" dedi.
Etkinlik, öğrencilerin Cumhuriyet kutlaması performansları ile devam etti. Piyano, flüt, keman ve solo şarkı performanslarının sergilendiği gece, Vals grubunun bağışçılarla birlikte yaptığı gösteriyle sona erdi.
Darüşşafaka Eğitim kurumları’ndan bu yıl mezun olan ve üniversite sınavlarına giren 57 gençten 55’i 4 yıllık lisans eğitimi veren programlara yerleşme başarısı gösterdi.