Mesut IŞIK- Büşra KAYA / DARICA(Kocaeli), () - KOCAELİ'nin Darıca İlçesi'nde, Marmaray hattı boyunca arazilerin daha da değerlenmesi nedeniyle, bazı semtlerde huzursuzluk yaşanmaya başlandı. Abdi İpekçi Mahallesi sakinleri, buradaki arsa fiyatlarının hızla yükselmesi nedeniyle bazı kişilerin kendilerini tehdit ederek, 70 yıldır oturdukları ev ve arazilerini ellerinden almak istediğini öne sürdü. 
Son zamanlarda tehditlerin arttığını, ellerinde tapuları olmasına rağmen ev ve arazileri terketmeye zorlandıklarını ileri süren Abdi İpekçi Mahallesi sakinlerinden Süleyman Yılmaz, Adnan Arslan Ekşi, Temel Aydın, Hamiyet Erdoğa, Ömer Çadır, bu olayın Marmaray hattının geçmesi ve arsaların değermlenmesiyle başladığını söyledi. Mahalle sakinlerinden Süleyman Yılmaz şunları söyledi:
"Bizim bu mahallede 70 yıla yakın süredir ikamet eden aileler var. Biz bu arsaları zamanında Ethem Paşa'nın torunu diye bildiğimiz birinden aldık. Daha sonra yine Milli Emlak Müdürlüğü sattı ve tapularımız verildi. Uzun yıllardır bu mahallede yaşıyoruz.     Buradan Marmaray'ın geçeceği belli olduktan sonra bizim yerlerimizin değeri birden bire artınca, bazı kişiler buralara göz dikti. Sahte evraklarla yerlerimizi kendi üzerlerine geçiriyorlar. Yerlerini, evlerini satmayanları ise tehdit ediyorlar. Arazi mafyası vatandaşın evlerini, yerlerini silah dayayarak zorla ele geçirmek istiyor ama kimse buna dur demiyor."
Mahalle sakinleri, bu sorunLa ilgilenilmemesi halinde üzücü olaylar yaşanabileceğini de söyledi.

MI,BK(MB/COŞ) (FOTOĞRAFLI)