15 Temmuz darbe girişimcilerinin Ankara'da bazı yerleri bombaladıkları F16 uçakları Akıncılar Üssü'nden kalkıyordu. 70 yaşındaki Mustafa Zorova da Kazan'dan Akıncılar'daki 4. Ana Jet Üs Komutanlığı önüne giderek darbe girişimini engellemeye çalışan vatandaşlardan biriydi.

3 KURŞUNLA VURULDU

Bacağına üç kurşun isabet etmesi nedeniyle Ankara Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavi altında tutulan Zorova, 15 Temmuz gecesi yaşananları anlattı.

100 KİŞİYLE YOLA ÇIKTILAR

Kazan'da evinde otururken "Hükümeti deviriyormuş askeriye, Menderes gibi. Vatanını seven, Tayyip'i kurtarmaya gidiyor" sözlerini duyması üzerine ilçeden yüz kişiyle yola çıktıklarını belirten Zorova'nın tanıklığı şöyle:

"ASKERİN ÇOĞU UYGULAMADI"

"Gittiğimizde askerler oradaydı 50-60 tane. Bizi görünce içlerinden rütbeli biri, 'Ne arıyorsunuz burada' dedi. Ben 'Askerler hükümeti deviriyormuş' demedim, 'Askerler hükümeti kurtarıyorlarmış da onun için geldik' dedim. O da 'Demek ki bizi öldürmeye geldiniz siz' dedi. Sonra askere 'diz çök, doldur, kapat' dedi. Askeri bir o yana, bir bu yana tarattı. Askerin çoğu da uygulamadı, onlar da öldü. Biz oraya giderken birden vuracaklarını bilmiyorduk, biz de bir şey yaparız diye gittik. Maalesef biz boş gittik. 'Doldur, kapat, diz çökün' deyince kimse kalmadı. Ancak ölmeden önce Allah diye bağırdılar."

"RÜTBELİLER VURDU"

Kendisini rütbeli birinin vurduğunu, erler tarafından yaralanmadığını bildiren Zorova, "Askere, vurulduktan sonra 'Ben sizin dedenizim' dedim. 'Ne yapayım amca, yapacağım bir şey yok' dedi ama sonra kemerini çıkardı belinden, kanı durdurmak için bacağımı sıktırdı. 'Amca bu yarayla ölmezsin, korkma' dedi. 'Ambulans çağır' dedim. 'Yapacağım bir şey' yok dedi. Sürünmeye başladım. Kimden tutunduysam ses yok, hepsi ölmüş. Daha sonra ambulans çağırdı o asker ama o dediğim binbaşı ambulansçılara da silah doğrulttu. O arada bayıldım. Ne olduğunu bilmiyorum. Ama bir asker o binbaşının üstüne atladı G3'ü aldı elinden ama o asker de öldü mü bilmiyorum" dedi.