KONYA'da av turizmi kapsamında geçen mayıs ayında ihaleye çıkartılan yaban keçisi Danimarka'dan gelen avcı Henning Hildebrandt Hassen tarafından avlandı.
Beyşehir Milli Parklar Şefliği görevlileri eşliğinde Gidengelmez Dağları'nda 3 gün süren av sonrası 8 yaşındaki 104 santimetre boynuzu bulunan yaban keçisini vuran Hassen, keçiyle birlikte objektiflere poz verdi.
Orman ve Su İşleri 8'inci Bölge Müdürlüğü yetkilileri, yabancı avcılar için av turizmi kapsamında geçen mayıs ayında Beyşehir Milli Parklar Şefliği görev sahasında bulunan Gidengelmez Dağları'nda yaşayan yaban keçilerinden 2'sini avlatmak için ihaleye çıkarttı. Yapılan ihaleyi kazanan turizm şirketi tarafından av organizasyonu düzenlendi. Beyşehir Milli Parklar Şefliği görev sahasında bulunan Gidengelmez Dağları Madenli Köyü'ndeki Kartal Kayası Mevkii'nde 11-14 Aralık tarihleri arasında düzenlenen av organizasyonunda Danimarka'dan gelen avcı Henning Hildebrandt Hassen'in 8 yaşındaki yaban keçisini avladı. 104 santimetre boynuzu bulunan yaban keçisini vuran Hassen, keçi ile birlikte objektiflere poz verdi.
2 YABAN KEÇİSİNDEN 7 BİN LİRA GELİR
2013-14 Av Turizm sezonunda 2 yaban keçisinden 7 bin 150 lira gelir elde edildiği belirtildi. Bu gelirin 4 bin 290 TL'sinin Orman ve Su İşleri Bakanlığı'na pay olarak ayrıldığı, kalan 2 bin 860 lirasının ise sahanın korunması ve envanter çalışmalarında bölge müdürlüğüne destek olan köylerle yapılan protokol gereği Seydişehir İlçesi Madenli Köyü tüzel kişiliğine katılım payı olarak aktarıldığı bildirildi.