Reşit ÇELEBİOĞLU/KİLİS, () - DANİMARKA Dışişleri Bakanı Martin Lidegaard, Kilis’te 14 bin Suriyelinin barındığı Öncüpınar Konteyner Kenti'nde incelemelerde bulundu.
Öncüpınar Konteyner Kenti'ne gelen Danimarka Dışişleri Bakanı Martin Lidegaard ve beraberindeki heyet, Kilis Valisi Süleyman Tapsız ve diğer yetkililer tarafından karşılandı. Vali Tapsız'dan Suriyeliler ile ilgili brifing alan Bakan Lidegaard, daha sonra Suriyeli çocukların bulunduğu kreşe geldi. Burada öğrencilerle sohbet eden Lidegaard, daha sonra Suriyeli kadınların el sanatları ile ilgili eğitim gördükleri merkeze geçti. Suriyeli kadınların hazırladığı sergiyi gezen Lidegaard duygulu anlar yaşadı. Lidegaard, Suriye’de savaştan kaçarak gelen kadınlara verilen psikolojik eğitim hakkında bilgi aldıktan sonra Suriyeli ailelerin yaşadığı konteynerleri ziyaret etti.
İç savaştan kaçan Suriyeliler'e yaptığı yardımlardan dolayı Türkiye Cumhuriyeti devletine teşekkür eden Bakan Martin Lidegaard, şunları söyledi:
"Kilis ve kampı ziyaret etmek benim için önemli bir tecrübe oldu. Burada kampta kalan insanların gönüllü olarak bulunmadıklarını biliyoruz. Hepsinin kendi ülkelerine ailelerine dönme imkanına sahip olmalarını umut ediyoruz. Fakat Suriye’de iç savaş devam ederken, bu insanların burada kalabilmeleri imkanını sağladığı için Türkiye Cumhuriyeti’ne teşekkür ediyorum. Ülkenizden kaçmak zorunda kaldığınızda başka bir ülkede misafirperverlik ile karşılaşmanız orada kendi hayatınızı devam ettirtebilmeniz imkanına sahip olmanız son derece önemli. Bu kampta yaşayan tüm Suriyelilere en iyi dileklerimi ifade etmek istiyorum. En kısa zamanda ülkelerine dönmelerini temenni ediyorum."
Bakan Lidegaard ve beraberindekiler, incelemelerin ardından kamptan ayrıldı.

RÇ(HK/BT) (FOTOĞRAFLI)