HIRISTİYAN dünyasının kutsal bayramı Noel nedeniyle, Muğla'nın Ortaca, Dalaman, Köyceğiz ve Fethiye ilçeleri ile Dalyan Beldesi’nde yaşayan yabancılar İztuzu Plajı'nda buluştu. 22 yıldan bu yana bu gelenek bozulmazken, plajda bölge halkının da katılımıyla sıcak şarap içildi.
Kutlamalara, bölgede yaşayan, Hollandalı, İngiliz, Alman, Fransız, İsveç ve İspanyollar büyük ilgi gösterdi. Havanın 12 derece, deniz suyu sıcaklığının ise 22 derece olduğu Dalyan'daki etkinlikte geleneği bozmayıp denize girenler oldu. Bazıları denizde köpekleriyle uzun süre oynamanın keyfini yaşadı. Etkinlikte, bazıları da çıplak ayakla deniz kenarında yürümeyi tercih etti. Daha sonra katılımcılara sıcak şarap ikram edildi. Etkinliğe Justov Adoy da müzik kutusu ile etkinliğe renk katarken, hepbir ağızdan Noel şarkıları söylendi.
Etkinliğe katılanlardan Alman Ulrika Schreiber, 26 yıldır Dalyan’da yaşadığını belirtip, “Burada olmaktan çok mutluyum. Burada ilk kutlama yaptığımızda 3-5 kişiydik. Bu kutlamalarda Dalyan Belediyesi de katkıda bulunuyor. Burada Müslüman, Hırıstiyan hep birlikte olmaktan çok mutluyuz. Bu yıl diğer yıllara oranla çok daha fazla bir katılım oldu. Ayrıca herkesin yeni yılını kutluyorum” dedi.
Dalyan’ın simgesi haline gelen Kaptan June Haimoff yeni yılla ilgili iyi dileklerini dile getirip, “Hava biraz bulutlu olmasına rağmen burada sıcak bir ortam var. Dalyan da daha nice noeller kutlamayı umuyorum. Tüm dünyaya yeni yılın barış ve huzur getirmesini diliyorum” dedi.