MUĞLA’nın Ortaca İlçesi Dalyan Beldesi’ndeki Cumhuriyet Meydanı’nda, yerleşik yabancılar ile belde sakinleri, Noel Kış Fuarı düzenlendi. Fuarda, ev yapımı yiyecek, içecek, giyim, aksesuar, takı, organik ürün ve el emeği işlemeler satışa sunuldu. Fuar kapsamında elde edilecek gelirin sosyal yardımlaşma faaliyetlerinde kullanılacağı belirtildi.
Ortaca İlçesi Dalyan Beldesi’ndeki Cumhuriyet Meydanı’nda hafta sonu, bu yıl 3’üncüsü düzenlenen Noel Kış Fuarı’na ilgi yoğun oldu. Çeşitli sivil toplam kuruluşlarının da katkı sağladığı fuarda, ev yapımı yiyecek, içecek, giyim, aksesuvar, takı, organik ürün ve el emeği işlemeler satışa sunuldu. Her yıl 25 Aralık’ta kutlanan Noel öncesi, fuara gelenler hediyelerini, alma fırsatı buldu. 14 kişilik koro, Noel şarkıları seslendirdi. Noel baba kostümü giyen bir İngiliz, çocuklarla fotoğraf çektirip, küçük hediyeler dağıttı.
Fuara, 24 yıl önce kendisine hediye edilen Laterna (Drehorgel) adlı müzik aletiyle gelen Alman vatandaşı 73 yaşındaki Gustav Adolf Schreiber de yoğun ilgi gördü. Yaklaşık 300 yıllık geçmişe sahip, enerjisi kol gücüne dayalı olan ve 70 kilogram ağırlığındaki müzik aletiyle ilgili bilgi veren Schreiber, "Yaklaşık 150 şarkı kapasiteli bir müzik kutusu. Müzikleri günümüz teknolojiyle kayıt yapıyorum. Kol gücüyle çalışıyor. Biraz fazla ses çıkartıyor o nedenle evde pek kullanamıyorum. Bu müzik aletine çocukluğumdan beri hayranım" dedi.
İLGİ YOĞUN OLDU
Fuar organizatörü Fazile Zahir, şöyle konuştu:
"Bu yıl 3'üncüsünü açtığımız fuara katılımdan çok memnunuz. Geçen yıla göre, katılımda yüzde 50’lik bir artış görüldü. Burayı, İzmir ve İstanbul gibi kentlerden gelip geziyorlar. Ayrıca, Almanya, Hollanda, İngiltere ve İrlanda’dan gelen konuklarımız da oluyor. Bu yıl toplanacak parayla, Ortaca’da bulunan bir engelli okuluna ahşap atölyesi, kalan kısmıyla da Dalyan Belediyesi’ne ait çocuk parkına dönme dolap yaptırmayı planlıyoruz."