Cihan KAYA/ORTACA (Muğla), () - MUĞLA'nın Ortaca İlçesi Dalyan Mahallesi'nin müdavimlerinden İngiliz çift, doğal güzelliklere sahip tatil yöresinin bozulmadan kalması için yapılan tüm girişimlere destek veriyor. Bu yıl yaz tatilini geçirmek için geldikleri tatil köyünde, Dalyan kanallarında elektrikli teknelerle taşıma yapılacağını öğrenen Prof. Dr. David Bellamy ve eşi Rosemary, karar nedeniyle duydukları memnuniyeti dile getirdi.
İlk olarak 30 yıl önce Dalyan'a gelen Prof. Dr. David Bellamy, Kaptan June Dalyan Kumsalı ve Caretta Caretta'lar için düzenlenen eylemlere destek vermişti. Daha sonra da birçok kez tatil için Dalyan'ı tercih eden David Bellamy ve eşi Rosemary, en son 2010 yılı Nisan ayında bölgeye gelerek Yuvarlakçay'daki eyleme katılmıştı. Bu yıl 1 haftalık tatil için Dalyan Resort Otel'e yerleşen Prof. Dr. David Bellamy, Dalyan'ı her gelişinde aynı güzellikte bulduğunu söyleyerek binaların hep iki katlı olarak muhafaza edildiğini dile getirdi. Dünyanın hiçbir yerinde Dalyan'daki manzaraya rastlayamadığını belirten Prof. Dr. Bellamy, "Temennim odur ki bu güzel doğa cenneti bozulmadan kalır. Şunu unutmayın; ben de sizlerle beraber buranın mücadelesini vereceğim. Dalyan kanallarında taşıma yapan teknelerin elektrikliye çevrileceğini duydum. Böylelikle mazotlu ve benzinli motorlar doğayı kirletmeyecek. Ayrıca burada bir organik köy kuruluyormuş. Ona da çok sevindim. Kaptan June ile beraber Dalyan kumsallarının kurtulması için mücadele vermiştik halen de o mücadelemiz devam ediyor. Bu doğa dünyanın hiçbir yerinde yok. Tatil sonrasında İngiliz basınında bir dizi roportaj vereceğim" diye konuştu. Dalyan'ı evi gibi gördüğünü söyleyen Prof. Dr. Bellamy, insanların güler yüzlü olduğunu belirterek lezzetli yemeklerden de övgüyle söz etti.
İşletme sahibi Yücel Okutur ise Dalyan aşığı çifti ağırlamaktan duydukları memnuniyeti dile getirerek çevrede yapılması planlanan yatırımları kendileriyle paylaştıklarını vurguladı. Okutur, çiftten her anlamda destek sözü aldıklarını açıkladı.

FOTOĞRAFLI