İSTANBUL, ()  BAĞCILAR Belediyesi’nin ilçeyi ismine uygun hale getirmek ve Bağcılarlılara nostalji yaşatmak amacıyla kurduğu Nostalji Bahçeleri’nden olan Kiraz Bahçesi piknik sezonu açıldı. Kiraz Bahçesi’nde buluşan ilçe sakinleri dalından kiraz yeme keyfini yaşadılar.
İsmini bir zamanlar kiraz bahçelerinden alan Kirazlı Mahallesi’nde 2 bin 10 metrekare  alan üzerinde oluşturulan Kiraz Bahçesi, kafeteryası ile nezih bir piknik alanına dönüştürüldü.

KİRAZ AĞAÇLARINI ÇOCUKLARIN SEVGİSİ KORUDU
Bahçeyi dolduran hemşehrilerine dalından kopardığı kirazlardan ikram eden Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı,  Bağcılar’da Türkiye’nin her yöresinden insanın yaşadığını belirterek,  “Birbirimizi sevmemiz için çok sayıda ortak paydamız var. Bunun en güzel örneklerinden birisini de Çanakkale Zaferi oluşturuyor. Orada hepimizin bir yakını şehit düştü. Mevlana, Hacı Bektaş-ı Veli, Said Nursi, Hacı Bayram Veli, Yunus Emre ortak paydasında buluşuyoruz. İlçemiz bir kültür mozayiğinin en güzel örneğini oluşturuyor. İstanbul nasıl ki Türkiye’nin özeti, Bağcılar da İstanbul’un özetidir”  dedi.

KÜÇÜKKEN KİRAZ AĞACINDAN DÜŞMÜŞTÜM
Bağcılar’ın bir vakitler üzüm ticaretinin yapıldığı bir yer olduğunu da kaydeden Çağırıcı, “Çocukken, Kirazlı Bahçesi’nin önünden geçerken komşularımızın müsaadesini alarak kiraz ağacına çıkmıştım. Ağaçtan düştüğümü hatırlıyorum” diye konuştu.

Programa AK Parti Bağcılar İlçe Başkanı İsmet Öztürk, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Yılmaz, Giresun Duroğlu Belde Belediye Başkanı Murat Kılıçaslan ve AK Parti Ümraniye İlçe Başkanı Öztürk Oran’ın yanı sıra çok sayıda ilçe sakini katıldı.

NOSTALJİ BAHÇELERİ İLK OLARAK ÜZÜM BAĞI İLE KURULDU
Proje kapsamında ilk olarak Sancaktepe Mahallesi’nde 2 bin 200 metre kare alan üzerine 2007 yılında Üzüm Bağı kuruldu. 220 asmanın yer aldığı Üzüm Bağı’nı Kirazlı Mahallesi’nde kurulan Kiraz Bahçesi takip etti. Kiraz Bahçesi’nin ardından Güneşli Mahallesi’nde Kayısı Bahçesi oluşturuldu.. Kestane Bahçesi hizmete açıldı. Yaklaşık 11 bin metre kare alan üzerine kurulan ve Bağcılar’ı yüksek bir mevkiden gören bahçeye 200 kestane ağacı dikildi. Bahçeye piknik yapmak isteyen aileler için de 17 pergola yapıldı. İsteyen vatandaşlar mangalı da hazır olan bahçeye gelerek piknik yapabiliyor. Kestane Bahçesi’ni önemli kılan bir diğer özellik ise Kastamonu yöresinin mimari özelliklerinde tasarlanan Kastamonu evi… Meyilli araziye kademeli olarak inşa edilen Kestane Bahçesi’nde spor alanları ve akvaryum da bulunuyor. En son olarak da fındık bahçesi kurularak hizmete sunuldu.

Bağcılar Belediyesi tarafından oluşturulan nostalji bahçesi geleneği benzeri meyve bahçeleriyle devam edecek.

(MK) (FOTOĞRAF)