Ömer ŞULUL/ŞANLIURFA, () - ŞANLIURFA’nın tarihi ve turistik mekanlarından Balıklıgöl, balık adamlar tarafından temizlendi. Yaklaşık 10 çuval çöpün çıkarıldığı Balıklıgöl'den şişe, cep telefonu, fotoğraf makinesi, hortum, tespih, bozuk para gibi malzemelerin çıkarılması görenleri şaşırttı.
Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü Sualtı- kurtarma ekipleri, kentin simgesi olan Balıklıgöl'de temizlik çalışması yaptı. Balık adamlar, sualtındaki yaklaşık 2 saatlik temizlik çalışmasında şişe, cep telefonu, fotoğraf makinesi, hortum, tespih, bozuk para gibi malzemeler çıkardı. Balık adamların gölde yapmış olduğu temizlik ise meraklı vatandaşlar tarafından cep telefonlarıyla görüntülendi.
Çevre Koruma Vakfı Müdürü Seracettin İlhan, temizlik çalışmasıyla ilgili şunları söyledi:
"Son günlerde kentimizin simgesi olan Balıklıgöl'de aşırı yemden dolayı kirlilik oluşmuştu. Bir dizi alınan tedbirin ardından gölde gözle görülür bir temizlik sağlandı. Bugün ise emniyet müdürlüğümüze bağlı dalgıç polisler göl içerisinde temizlik çalışması yaptı. Balıklıgöl'e gelen ziyaretçilerimizin özellikle belirtilen günler dışında yem ve çeşitli atıkların göle atmamalarını rica ediyoruz" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI