Cafer ZENGİN/KAYSERİ, () - KAYSERİ’de amatör dağcılık yapan Çağdaş Demir ile Asım Anıl Erdemir; Kırgızistan’ın Pamir, Gürcistan'ın Kazbek, Kazakistan’daki Han Tengri zirvesine çıkmak için sponsor arıyor.
Dağcılık sporunu çok sevdiklerini ifade eden iki dağcı ekonomik nedenlerden ötürü sporu yapma imkanı bulamadıklarını belirterek, destek istedi. Yaklaşık 5 yıldır dağcılık ile uğraştığını dile getiren 25 yaşındaki Asım Anıl Erdemir, bugüne kadar Erciyes, Demirkazık gibi dağlara tırmandıklarını belirterek, şimdiki hedefin ise Kazakistan'ın en yüksek noktası olarak gösterilen 6 bin 994 metre yükseklikle Tanrı Dağları'ndaki Han Tengri zirvesi olduğunu söyledi. Erdemir, “Yine hedefler arasında Kırgızistan’ın 7 bin 134 metre yükseklikteki Pamir, Gürcistan’daki 5 bin 47 metre yükseklikteki Kazbek Dağları da var. Bu dağlara da tırmanıp, Türk Bayrağını zirveye dikmek istiyoruz. Bu konuda da bize destek verecek sponsor arıyoruz” dedi.
“HEDEFLERİMİZİ GERÇEKLEŞTİRMEK İÇİN DESTEK İSTİYORUZ”
Amatör dağcı Çağdaş Demir ise Türkiye’de sadece su yolu olarak kullanılan Yeşilhisar-Kozan arasında da değişik dağcılık etkinlikleri düzenlemek istediklerini ancak bu konuda maddi sıkıntılar yaşadıklarını söyledi. Kayseri Valiliği'nden ve işadamlarından destek isteyen Demir, “3 arkadaş dağcılığı çok seviyoruz. Asım’ın yanı sıra Ahmet Alper Kayalar arkadaşımızla kendi çabamızda bazı tırmanışlar gerçekleştirdik. Bu sporu yapmak için maddi destekte lazım. Kendi imkanlarımızla hedeflerimizi gerçekleştirmek çok zor. Bu nedenle valiliğimizden ve işadamlarımızdan bize destek olmalarını talep ediyoruz. Sporu daha da geliştirip, ülkemizin bayrağını tüm zirvelere dikmek istiyoruz” diye konuştu.

CZ(OE/AK) (FOTOĞRAFLI)