TÜRKİYE'NİN dört bir yanından gelen dağcılar, Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 90. yıl dönümünü Erciyes Dağı'nın zirvesinde kutladı. Yaklaşık 10 saat süren zirve tırmanışı etkinliği, Erciyes’in zirvesinde İstiklal Marşı'nın okunmasıyla son buldu.
Türkiye Dağcılık Federasyonu Kayseri Temsilciliği, Kayseri ve Türkiye’nin çeşitli yerlerinden gelen 67 dağcıyı Cumhuriyet Bayramı öncesi 'Zirve Tırmanışı' etkinliği için biraraya getirdi. 28 Ekim gecesi ilk grup Erciyes’in sırt rotasından, Erciyes Üniversitesi Dağcılık Kulübü’nün öncülüğünü yaptığı  2. grup Şeytanderesi’nin solundaki rotadan, Dağcılık İl Temsilcili'ğinin öncülüğünü yaptığı 3. grup ise Erciyes’in Tekir bölgesinden tırmanışa geçti.
Tırmanış boyunca dağcılara, Dağcılık İl Temsilcisi İsmail Yılmaz tarafından hem Erciyes’in tanıtımı yapıldı, hem de doğa ve dağcılık tutkusunun sosyal, kültürel ve sportif alanlarda yaşantımıza olan katkısı anlatıldı. Yaklaşık 2.5 saat süren zorlu Şeytan Deresi tırmanışı sonrası 29 Ekim sabahı Erciyes’in zirvesine ulaşan dağcılar, burada Atatürk posteri, Türk bayrağı ve Cumhuriyet Bayramı’na ilişkin pankartlar açarak, 1 dakikalık saygı duruşunda bulunup, İstiklal Marşı’nı okudu. Daha sonra toplu olarak fotoğraf çektiren dağcılar, zirvede bulunan Zirve Defteri’ni de imzalayıp, yine aynı rotayı takip ederek inişe geçti.