TÜRKİYE Dağcılık Federasyonu (TDF) tarafından Konaklı Kayak Merkezinde düzenlenen 'kış gelişim eğitim faaliyeti' kampına katılan dağcılar, uzun bir aradan sonra yüzünü gösteren karakışa meydan okuyor. Hava sıcaklığının geceleri sıfırın altında 25 dereceye kadar düştüğü kampta değişik coğrafyalardan gelen 20'si kadın, 105 dağcı eğitim alıyor.
Kar kalınlığının yer yer 3 metreyi bulduğu Konaklı’da 10 antrenör eşliğinde çığ, iglo, karda ve buzda emniyet alma ve krampon kullanma teknikleri gibi uygulamalı dersler gören dağcılar çalışma bitiminde çadır ve ıglolara geçip yemek hazırlığına başlıyor. Geceyi kar üzerine kurdukları çadır ve iglolarda geçiren sporcuları en çok tipi ve soğuk hava etkiliyor.
Dağcılık Federasyonu Başkanı Alaattin Karaca, 2014 yılı kış gelişim kampında 39 il, 67 kulüpten 20'i kadın, toplam 105 sporcunun 10 antrenör tarafından eğitildiğini belirtti. Kampa katılan dağcılara, hayatta kalma dersi verildiğine dikkati çeken Alaattin Karaca, "Sporcuları doğada karşılaşacakları zor koşulların üstesinden gelmeleri için yetiştiriyoruz. Zor bir eğitimden geçiriyorlar. Bir haftalık kış eğitimi sonunda yapılan sınavda başarılı olanlar kar-buz eğitimine katılmaya hak kazanacak" diye konuştu.
TDF'nin kampına Bolu'dan katılan Nuray Ergün çadırları kurduklarında güneşli bir havanın olduğunu ve bölgede çok az kar bulunduğunu söyledi. Kampın ikinci gecesi sabaha kadar yağan karın Konaklı'yı beyaza bürüdüğünü ifade eden Nuray Ergün, buna rağmen eğitimlerin çok zevkli geçtiğini söyledi. Ergün, "Kardan yaptığımız igloların içi sıcak oluyor. Zor şartlarda yaşadığımız için genellikle daha çok makarna ve çorba ile yemek sorununu gideriyoruz. Gün boyu yorulduğumuz için akşamların çadır ve iglolarda dinleniyoruz" dedi.

Tİ(KS/CK) (FOTOĞRAFLI)