AĞRI Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü, Manisa’nın Soma İlçesi'nde meydana gelen maden faciasında yaşamını yitiren 301 işçi için Bubi Dağı'na 'Eller semaya, dualar Soma'ya' tırmanışı düzenledi.
Şehir Stadyumu'ndan bisiklet ve toplu taşıma araçları ile Ağrı kent merkezine 18 kilometre uzaklıktaki Bubi Dağı eteğine gelen yaklaşık 500 katılımcı, buradaki toparlanmanın ardından tırmanışa geçti. Rehberler önderliğinde gruplar halinde dağa tırmanan kalabalıktakiler, keyifli anlar yaşadı. Yayla Köyü taziye evinde Cuma Salman tarafından Soma’da yaşamını yitiren maden işçileri için mevlit okundu. Okunan mevlitin ardından bir açıklama yapan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mehmetşafi Erim, "13 Mayıs 2014’te Manisa’nın Soma İlçesi'nde maden faciasında yaşamını yitiren işçi kardeşlerimize Allah’tan rahmet, yaralılara da acil şifalar dileriz. 2014 yılı faaliyet programımızda yer alan Bubi Dağı zirve tırmanışını yaşamını yitiren kardeşlerimiz için gerçekleştirdik" dedi.
Konuşmanın ardından sonra katılımcılara ekmek arası kavurma ikramı edildi. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü daha öncede 301 maden işçisi için 301 fidan dikmişti.

SA(KS/SS) (FOTOĞRAFLI)