YÜKSEK irtifa dağcılarından Tunç Fındık, beraberinde dağcı Doğan Palut ile birlikte Erzurum'un Uzundere ilçesinde buz tutan Serapin Şelalesine tırmandı. Dağcılar, Erzurum'un buz ve kaya tırmanışı için ideal bir yer olduğunu söylediler.
ATAK Arama Kurtarma Kulübü tarafından düzenlenen etkinliklere katılmak üzere Erzurum'a gelen dağcılar Tunç Fındık ve Doğan Palut doğa sporlarının gelişmesi amacıyla Uzundere ilçesinde 35 metre yüksekliğindeki Serapin Şelalesinde buz tırmanışı yaptı. Daha sonra buz tutan diğer şelalelere de tırmanan dağcılar, Erzurum'un hem buz, hem de kaya tırmanışı için doğa sporlarına uygun bir yer olduğunu söylediler. Dağcı Tunç Fındık Erzurum'un doğa sporları için önemli bir potansiyele sahip olduğuna dikkati çekerek "Burası gerçekten buz tırmanışı için özel bir yer. Davetli olarak geldiğimiz Uzundere'de donmuş şelaleye tırmanmak bizleri mutlu etti. Uzundere'ye tekrar geleceğiz" dedi.
Buzun çok sağlam olduğunu, vidaları çok iyi tuttuğunu ve tırmanışın güzel geçtiğini anlatan Doğan Palut, "Serapin Şelalesine tırmanmak gerçekten harikaydı. Tırmanışı özel kıyafetlerle ve buz vidaları takarak gerçekleştirdik. Türkiye'de buz ve kaya tırmanışı için aradığımız bir yer vardı. O yerin burası olduğunu Erzurum'a gelince anladık. Bu kadar güzel bir doğayla karşılaşacağımızı tahmin etmiyorduk. Bütün dağcıların gelip aynı heyecanı yaşayacaklarına inanıyorum. Biz sadece öncülük yaptık. Buz tırmanışı yapılacak bölgelerin rehber kitapçıklarda yer alması gerekiyor" diye konuştu.

ZK(KS/AAA)(FOTOĞRAFLI)