Ramazan YAVUZ/DİYARBAKIR, () - PKK tarafından dağa götürülmeye çalışılırken Hakkari'nin Yükseova İlçesi'nde tutulduğu bir evde güvenlik güçlerinin düzenlediği operasyonla kurtarılarak ailesine teslim edilen 16 yaşındaki S.B., anne ve babası ile birlikte Diyarbakır'da oturma eylemini sürdüren aileleri ziyaret etti. Çocuklarının dağa götürüldüğünü öne süren anneler, S.B.,nin boynuna sarılarak gözyaşı döktü. S.B. ise "Barış istiyorum. Bu anneler artık ağlamasın yeter. Gerçekten yeter. Kimsenin bu anneleri ağlatmasını istemiyorum artık" dedi.
Kars'ın Kağızman ilçesinde Anadolu Lisesi birinci sınıf öğrencisi olan ve PKK'nın kampına giderken Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde tutulduğu bir evde güvenlik güçleri tarafından düzenlenen operasyonla kurtarılan S.B., annesi Binnaz ve babası Sacit B. ile birlikte Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi önündeki Elazığ Caddesi üzerindeki refüjde, çocuklarının bırakılması için oturma eylemini sürdüren ailelere ziyarette bulundu.
S.B.'yi gören anneler boynuna sarılarak ağladı, öpüp kokladıkları genç kıza "Geçmiş olsun' dedi. Kürtçe, 'Yaşasın barış, annelerin direnişi' yazılı pankartın altında anneler sarılan S.B.,"Ben anneme babama kavuştum. Umarım barış gelir ve sizler de çocuklarınıza kavuşursunuz" dedi.
MUTLUYUM, ANNELER DE ARTIK AĞLAMAMALI
Bazı anneler ise çocuklarının fotoğrafını S.B.'ye göstererek "Bulunduğun yerde onu gördünmü?" diye sordu. Genç kız ise, kendisine gösterilen çocukları görmediğini belirterek, Hakkari'nin Yüksekova İlçesi'nde bulunduğu evde polis tarafından dzenlenen operasyonla kurtarıldığını söyledi. S.B., "Polis tarafından operasyon yapıldı onun sayesinde kurtuldum. 20 gün boyunca dağdaydık. Nerede olduğumu bilmiyordum. Ben şu an çok mutluyum. Barış istiyorum. Bu anneler artık ağlamasın yeter. Gerçekten yeter. Kimsenin bu anneleri ağlatmasını istemiyorum artık" dedi.
DAĞDAKİ KARDEŞLERİMİZDE BARIŞI BEKLİYOR
Anne Binnaz B. ise, eylemlerine devam eden diğer ailelere seslenerek, çocukları geri getirilinceye kadar eylemlerine devam etmelerini istedi. Kızının eyleme katıldığı için serbest bırakıldığını belirten Binnaz B., "Bu eyleme devam ederlerse benim yaşadığım duyguyu yaşayacaklar.Başbakan'a ve bütün yetkililere sesleniyorum. Barışı istiyorum. Barışın Türkiye'nin bütününe huzur getireceğine inanıyorum. Yaşadığım sevinci burdaki annelerin de yaşamısını istiyorum. Onların da bu sevinci yaşayacağına inanıyorum. Başbakan'a, Demirtaş'a, Murat Karayılan'a, Abdullah Öcalan'a sesleniyorum. Barış ve huzuru Türkiye'ye getirsinler. Dağdaki kardeşlerimizin de barışı beklediğine inanıyorum. Tekrar Başbakanımıza selam saygılarımı gönderiyorum barış için adım atarlarsa bu annelerin de yüzü gülecek" dedi.
S.B.,ile anne ve babası daha sonra ailelerin yanından ayrıldı.

Rİ(GG/AK)(FOTOĞRAFLI)