MUĞLA'nın Bodrum İlçesi'nde Doğuş Grubu tarafından düzenlenen, sanat yönetmenliğini Yücel Canyaran'ın üstlendiği D-Marin Turgutreis Uluslararası Klasik Müzik Festivali, 'Aşkın Dört Mevsimi' konseri ile sona erdi. Konserde Arjantinli tenor Jose Cura ve Mısırlı soprano Fatma Said, Moskova Şehir Senfoni-Rus Filarmoni Orkestrası eşliğinde klasik müzik severlere unutulmaz bir gece yaşattı.
Doğuş Grubu tarafından D-Marin Turgutreis Marina'da bu yıl 10'uncu kez düzenlenen D-Marin Turgutreis Uluslararası Klasik Müzik Festivali, Sergey Tararin yönetimindeki Moskova Şehir Senfoni-Rus Filarmoni Orkestrası eşliğinde sahne alan dünyaca ünlü Arjantinli tenor Jose Cura ve Mısırlı soprano Fatma Said'in konseriyle sona erdi. Festivalin son konserini ise yaklaşık 4 bin kişi izledi.
Konserin ilk bölümünde sanatçılar, Leoncavallo, M. De Falla, C. Guastavino, C. Gounod, Verdi'den eserler yorumladı. Konserin ikinci bölümünde ise Piazzolla, Puccini, Ginastera'dan eserler seslendirildi. Berlin Hanns Eisler Müzik Okulu'nda mükemmellik bursu ile okuyan ve 7'nci Leyla Gencer Uluslararası Opera Yarışması'nda birinci olan Said, performansıyla izleyenleri büyüledi. Orkestra şefi de olan ünlü tenor Jose Cura ise, seyircilerin arasından geçerek başladığı konserde, seyircilerle şakalaştı.
Festival konserlerinden elde edilen gelirin Tohum Otizm Vakfı ve Bodrum Sağlık Vakfı'na bağışlandığı belirtildi.

FOTOĞRAFLI