Osman URAS/BODRUM (Muğla), ()- MUĞLA'nın Bodrum İlçesi'ndeki bir ormanlık alanda el ve ayakları arkadan bağlanmış olarak ölü bulunan 37 yaşındaki Murat Dereli'nin katil zanlısı olarak gözaltına alınıp adliyeye sevk edilen evli çift. tutuksuz yargılanmak üzere serbest kaldı.

Göltürkbükü Mahallesi Çataldağ Mevkii'ndeki ormanlık alanda, dün (Salı) köylüler tarafından bir çuval içinde el ve ayakları arkasından bağlı, bir erkek cesedi bulundu. Köylülerin ihbarı üzerine sevk edilen jandarma ekipleri, başka yerde öldürülüp, atıldığı belirlenen kişinin, yaralama suçundan tutuklu bulunduğu cezaevinden bir süre önce tahliye edilince bir balık çiftliğinde çalışmaya başlayan Murat Dereli olduğunu tespit etti.

Dereli'nin bir haftalık olduğu sanılan cesedi, jandarma ve savcının olay yerindeki incelemesinin ardından otopsi için Muğla Adli Tıp Kurumu Morgu'na gönderildi. Olayla ilgili soruşturma başlatan jandarma, Dereli'nin geçen 2 Ağustos'ta Milas ilçesi'nden evli, iki çocuk annesi bir kadını kaçırıp, Bodrum'a annesinin yaşadığı eve getirdiği ve bu nedenle tartıştığı yakınlarının kendisinden şikayetçi olduğunu belirledi. Bunun üzerine jandarma Dereli'nin tartışma yaşadığı ileri sürülen kız kardeşleri H.D.E. (35) ve M.Ö. (35) ile eniştesi S.E.'nin (39) bilgisine başvurdu. İlgileri olmadığı anlaşılan üç kişi serbest bırakıldı.

Jandarma, dün bu defa Milas İlçesi'nden evli çifti gözaltına aldı. Jandarmadaki sorgularının ardından adliyeye sevk edilen iki şüpheliden Ü.T. (41), kendisini görüntüleyen gazetecilere "Suçsuzum" derken, eşi A.T. (38), konuşmak istemediğini söyledi. Çift çıkarıldığı mahkemece tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. 

FOTOĞRAF