Bülent DİKTEPE/KARABÜK, () - KARABÜK Üniversitesi'nde, Cumhuriyet'in 100'üncü yılı için 1 günde 2 bin 23 ünite kan hedefiyle kampanya düzenlendi.
Karabük Üniversitesi ve Türk Kızılayı'nın birlikte gerçekleştirdiği kampanya kampüsteki spor salonunda başladı. Kampanyaya öğrenciler ve akademisyenlerle üniversite çalışanları büyük ilgi gösterdi. 64 sedye üzerinde akşam saatlerine kadar sürecek kampanya sonunda 2 bin 23 üniten kan toplanması hedefleniyor. Rektör Prof. Dr. Burhanettin Uysal da kan vererek kampanyaya destek verdi. Karabük Üniversitesi Kızılay Kulübü Başkanı Merve Ak'ın plaket vererek teşekkür ettiği Prof. Dr. Uysal, bir damla kanda bin mucize gizli olduğunu söyledi. Prof. Dr. Uysal, şöyle konuştu:
"En büyük mucize bu kanın bir damarda akması, bir yürekte toplanmasıdır. Tek yürek oluşumuzun simgesi olan Cumhuriyetimizin 2023 yılına istinaden 100'üncü yılına özlem olarak 2 bin 23 ünite kan bağışı kampanyası başlattık. Ecdadımız Cumhuriyetimizi kurarken kanından, canından, malından her şeyinden fedakarlık etti. Bugün hem ecdadımızı anmak hem de bize emanet edilen Cumhuriyetin 100'üncü yılına özlem duyduğumuzu bir kez daha hatırlatmak adına kan bağışı kampanyasını başlattık. İnşallah 2023 yılı geldiği zaman sizler bu ülkenin yönetiminde ve üretiminde etkin rol alacaksınız. O zaman da bugün göstermiş olduğunuz fedakarlığı göstereceksiniz."

BD(EE/BT) (FOTOĞRAFLI)