ESKİŞEHİR Valililiği, 2013 Eskişehir Türk Dünyası Kültür Başkenti etkinlikleri kapsamında 90 yaş ve üzeri olan 75 kişiyi Cumhuriyet'in 90'ıncı yılında bir araya getirdi.
Şoförler Odası Düğün Salonu'nda 'Yaşıtımız Cumhuriyet' adlı etkinlik düzenlendi. Etkinliğe Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna, AK Parti Eskişehir Milletvekili Ülker Can, Emniyet Müdürü Mustafa Şahin ile yaşları 90 ve üzerinde olan 75 kişi katıldı.
Etkinlikte şiir okuyan 92 yaşındaki Makbule Taşdemir alkışlandı. Vali Güngör Azim Tuna yaptığı konuşmada, Cumhuriyet'in 90'ıncı yılı nedeniyle 'Yaşıtımız Cumhuriyet' adlı etkinliği düzenlediklerini belirtti. Bunun için kentte yaşayan 90 ve üzeri yaştaki 250 kişiyi belirlediklerini ifade eden Vali Tuna bu kişileri Şoförler Odası Düğün Salonu'nda düzenledikleri etkinliğe davet ettiklerini söyledi. Etkinliğe 250 kişiden 75 kişinin katıldığı belirten Tuna şöyle konuştu:
"Küllerimizden yeniden doğuşun 90'ıncı yılı önemli bir dönüm noktasıdır bizim için. Bu dönüm noktasında 90 yılda eksilmeyen bir heyecanla çalışmalarımıza devam ediyoruz. Yine bu heyecanla sevincimizi nasıl paylaşabiliriz ümidiyle Cumhuriyetimizin 90'ıncı yılında 90 yaşında olan, Cumhuriyet'le aynı yılda doğmuş vatandaşlarımız için sembolik doğum günü yapmayı planladık. Onların şahsında aslında Cumhuriyet'imizin doğuşunu kutluyoruz. Yine onlara baktığımızda Cumhuriyet'in bir asra yakın tarihini, getirdiği güzellikleri görüyoruz. Ebediyete akan her 90 yılda ebediyen yaşayacak milletimiz bu güzelliği hep gönlünde duyacaktır, inancındayız. Atatürk'ün de dediği gibi 'Bizim naçiz vücudumuz elbet bir gün toprak olacak; fakat Türkiye Cumhuriyeti ilelebet ayakta kalacak, yaşayacaktır.' Çağdaş ve Uygur bir devletin gereklerinden biri olan demokratik ve sosyal bir hukuk devleti olma özelliğiyle Cumhuriyet'imiz 'Egemenlik kayıtsız, şartsız milletindir' ilkesiyle gücünü milletten alır. Cumhuriyet'imizi ayakta tutan tek kuvvet hiç şüphesiz ki milletin kendisidir. Milletimiz Cumhuriyet'imizin bütün değerlerini benimsemiş ve bu değerlere dün olduğu gibi bugün de aynı heyecanla sahip çıkmaktadır."
Yapılan konuşmaların ardından Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna, eşi Pervin Tuna, milletvekili Ülker Can ve Emniyet Müdürü Mustafa Şahin 90 yaş ve üzerindeki 75 kişiye birer plaket verdi.