CUMHURİYET Üniversitesi'nde (CÜ) 2013-2014 akademik yılı, düzenlenen toplu mezuniyet töreniyle tamamlandı. 8 bin 900 öğrenci mezuniyet coşkusu yaşadı.
Cumhuriyet Üniversitesi kampusu içerisinde bulunan Amfi Tiyatro alanında gerçekleştirilen mezuniyet törenine Vali Alim Barut, Belediye Başkanı Sami Aydın, Cumhuriyet Başsavcısı Hasan Aydın, Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Faruk Kocacık, İl Emniyet Müdürü Turgay Çalışkan, İl Jandarma Komutanı Albay Okşin Akşit öğrenciler ve öğrencilerin aileleri katıldı.
Mezuniyet töreninde konuşan Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Faruk Kocacık, "Yıllarca kaldığınız bir yerden ayrılıyorsunuz. Ayrılığın hüznü var. Ama ben inanıyorum ki buradan aldığınız eğitim ile görev yapacağınız yeni yerlerde topluma mesleki birikiminiz ile ışık saçarak görevlerinizi layıkı ile yapacaksınız. Üniversitemizi, şehrimizi gurur ile temsil edeceksiniz" dedi.
Vali Alim Barut ise, mezun olan öğrencilere bundan sonraki hayatlarında başarılar diledi. Yapılan konuşmaların ardından 2013-2014 yılı Cumhuriyet Üniversitesi Lisans Birincisi olan Sağlık Bilimleri Fakültesi Ebelik Bölümü Merve Birinci'ye, diplomasını Vali Alim Barut verdi. Daha sonra diğer öğrencilere diplomaları verildi. Mezuniyet töreni öğrencilerin topluca kep fırlatmasıyla sona erdi.   HY(EA/AAA) (FOTOĞRAFLI)