SİVAS Cumhuriyet Üniversitesi (CÜ) Manisa'nın Soma İlçesi'nde özel bir şirkete ait kömür ocağında meydana gelen maden faciası nedenişle hafta başında başlayan 17'inci Gençlik Şölenini iptal etti.
Üniversitenin her yıl düzenlediği gençlik şölerinin 17'incisi Manisa'nın Soma İlçesi'nde özel bir şirkete ait kömür ocağında, trafo patlaması sonucu meydana gelen olay nedeniyle iptal edildi. Karara öğrenciler de destek verdi. CÜ Rektörü Prof.Dr. Faruk Kocacık, Soma'da madende meydana gelen olayın herkesi çok üzdüğünü belirterek, şöyle dedi:
"Orada yüzlerce işçi kardeşlerimiz vefaat etmiş durumda. Kendilerine Allah'tan rahmet diliyorum. Milletimizin başısağolsun. İnşallah daha fazla üzüleceğimiz bir durum ortaya çıkmaz. Biz de buradaki etkinlikleri ve şenlikleri iptal ettik. Üzüntümüz büyük. Öğrencilerimiz de sağolsun büyük anlayış gösterdiler. Çok olgun karşıladılar. Tepki göstermediler. Allah'tan dileğim böyle acılar bir daha yaşanmasın."
CÜ MEZUNU MÜHENDİS DE ÖLDÜ
Ayrıca Manisa'nın Soma ilçesinde hayatını kaybedenlerden biri olan Maden Mühendisi İbrahim Çelik'in 26 Haziran 2011 tarihinde Cumhuriyet Üniversitesi Maden Mühendisliği Fakültesi'nden mezun olduğu ve Soma'ya giderek bu ocakta çalışmaya başladığı öğrenildi. Öte yandan kentte Valilik başta olmak üzere bir çok kurum ve kuruluş ile sivil toplum örgütleri yaşanan facia nedeni ile başsağlığı mesajı yayınladı.

HY(EA/İD) (FOTOĞRAFLI)