DENİZLİ’de 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında Vali Abdülkadir Demir ve eşi Nurtaç Demir tarafından verilen Cumhuriyet Resepsiyonu’na yaklaşık bin davetli katıldı. Cumhuriyetin 90’ıncı yıl pastasını kesen Vali Abdülkadir Demir, 100’üncü yılın daha anlamlı olacağını belirtti.
Karahayıt'taki Colossae Termal Otel'de düzenlenen resepsiyonda, Vali Abdülkadir Demir ve eşi Nurtaç Demir konukları salon girişinde karşılayıp bayramlarını kutladı. Resepsiyona Garnizon Komutanı Tuğgeneral Memduh Hakbilen ve eşi Asuman Hakbilen, Belediye Başkanı AK Parti’li Osman Zolan ve eşi Berrin Zolan, İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Ferdi Korkmaz, İl Emniyet Müdürü Zeki Bulut ve eşi Fatma Bulut, siyasi parti ve sivil toplum örgütleri temsilcileriyle davetliler katıldı.
Yaklaşık bin davetlinin yer aldığı resepsiyonda konuşan Vali Abdülkadir Demir, Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 90’ıncı yılını kutlamanın gururunu yaşadıklarını ve bütün gayretlerin Cumhuriyet’in 100’üncü yılında güçlü bir ülke ve güçlü bir şehri birlikte oluşturabilmek olduğunu kaydetti. Vali Demir, “Cumhuriyet’in her aşaması, her dönüm noktası çok önemli. Ama inşallah 100’üncü yılı daha bir anlamlı olacak. Her dönüm noktası ülkemiz açısından güçlenerek daha büyük ülke olmak için bir adım. Özel sektörümüz, iş adamlarımız, kamu kuruluşları herkes gece gündüz güzellikler olsun diye gayret gösteriyor. Bu birliktelik olduktan sonra bu ülkenin başaramayacağı iş yok. Bütün temennimiz, Cumhuriyet'imizin 100’üncü yılında, çok daha güçlü bir ülkeyi, çok daha güçlü bir şehri birlikte oluşturabilmek” dedi.
Resepsiyonda, Cumhuriyet’in 90’ıncı yılı için hazırlanan pasta, Onuncu Yıl Marşı eşliğinde Vali Demir ve protokol üyeleri tarafından kesildi. Resepsiyona katılan ressam Yaşar Çallı, yaptığı Atatürk tablosunu Vali Abdülkadir Demir'e armağan etti.