TÜRKİYE Otomobil Sporları Federasyonu'nun gerçekleştirdiği 2013 Klasik Otomobil Türkiye Şampiyonası'nın son ayağı olan 'NG 90'ıncı Yıl Cumhuriyet Rallisi'nin Afyonkarahisar ayağı başladı.
Cumhuriyetin ilanının 90'ıncı yıl dönümü dolayısıyla Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu'nu tarafından NG Hotels& Resorts ana sponsorluğunda düzenlenen rallide, Klasik Otomobil Kulübü'ne üye 1948- 1981 model arasında 25 otomobil yarışıyor. Sakarya'nın Sapanca İlçesi'nde startı dün verilen yarışmaya katılan otomobiller, İnönü Savaşı'nın gerçekleştiği noktalardan geçerek Büyük Taarruz'un başladığı Afyonkarahisar'a geldi. Buradaki molanın ardından Kocatepe ve tarihi Frig Vadisi'nden oluşan etap için NG Güral Afyon Otel'de bir araya gelen ralliciler, yaklaşık 200 kilometrelik son etap için start aldı. Yarışı kazanan, bu akşam NG Güral Afyon Wellness& Convention'da düzenlenecek törenle şampiyonluk kupasını alacak.
ATATÜRK'ÜN ATLA GEÇTİĞİ YERDE RALLİ
Klasik Otomobil Kulübü Genel Sekreteri Tuna Arsel, 25 klasik otomobilim katılımıyla düzenlenen yarışın, temel amacının, otomobilleri halka tanıtmak ve sevdirmek olduğunu söyledi. Bu yıl rallinin çok farklı bir özelliğinin olduğunu vurgulayan Arsel, "Cumhuriyetin 90'ıncı yılını, Cumhuriyet'in temellerinin atıldığı yerde tarihi otomobillerle kutluyoruz. Bundan dolayı bu yarış büyük bir öneme sahip. Atatürk'ün yürüdüğü, atla gezdiği yollarda ralli yaparak gideceğiz. Kocatepe'ye giden Zafer Yolu'ndan otomobillerle geçerek bir 'zafer turu' atacağız" diye konuştu.