MUĞLA’nın Bodrum İlçesi'nde, bünyesinde bedensel ve zihinsel engelli 170 öğrenci bulunan Bodrum Sağlık Vakfı, Cumhuriyet’in 90. kuruluş yıldönümünü bir gün önceden coşkuyla kutladı. Engelli öğrencilerin şiirler okuyup, dans edip, vurmalı çalgılarla gösteri yaptığı kutlamada cam kemik hastası 17 yaşındaki Niyazi Gök, de yattığı yerden vurmalı çalgıyla ritim tutup, şiir okuyarak arkadaşlarına eşlik etti.
Turgutreis Beldesi’nde faaliyet gösteren Bodrum Sağlık Vakfı Begonvil Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi’nde Cumhuriyet’in 90. Kuruluş Yıldönümü kutlamasına öğrenciler, vakıf çalışanları, veliler ve vakıf destekçileri katıldı. Dış cephesine dev Türk bayrağı ve Atatürk resmi asılan merkezin içerisi de ay yıldızlı bayrak ve balonlarla süslendi. Saygı duruşunda bulunulması ve Bodrum Sağlık Vakfı Başkan Yardımcısı İbrahim Akkaya’nın günün anlam ve önemini belirten konuşmasının ardından öğrenciler dans gösterisi, engelsiz müzik atölyesi ritim gösterisi sundu. Vakıf çalışanları korosunun da sahne aldığı etkinliğe katkıda bulunan Bodrum Kültür ve Sanat Topluluğu, ritim sazlar gösterisi yaptı. Kutlamada öğrenciler 'Cumhuriyet' konulu şiirler okudu.
Her yıl olduğu gibi bu yılda coşkulu bir kutlama yaptıklarını söyleyen Bodrum Sağlık Vakfı Halkla İlişkiler Müdürü Şafak Yaşar, "Engelli öğrencilerimiz bütün engelleri aşarak Atatürk’e ve Cumhuriyet’e olan bağlılıklarını göstermeye ve ifade etmeye çalıştılar. Niyazi Gök isimli bir cam çocuğumuz var. Çok zeki ve yetenekli bir öğrencimiz. Ritim duygusu çok gelişmiş bir öğrenci. O da gösteride yer aldı. Engel sanata, insan olmaya engel değil. Yeter ki birbirimizi destekleyelim ve engelimize rağmen hayata tutunalım. Niyazi bunun çok iyi bir göstergesi" diye konuştu.