NEVŞEHİR Gazi Stadı'ndaki Cumhuriyet Bayramı kutlamalarında, Jandarma Genel Komutanlığı'na bağlı Jandarma At Köpek Eğitimi Merkez Komutanlığı'nın (JAKEM) eğitimli Alman ve Belçika ırkı köpeklerinin gösterisi ilgiyle izlendi.
Gazi Stadı’nda düzenlenen Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri, Vali Mehmet Ceylan, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Dursun Ertuğrul ve Belediye Başkanı Hasan Ünver’in vatandaşların ve öğrencilerin bayramını kutlamasıyla başladı. Zaferle sonuçlanan Milli Mücadele'nin ardından Türk milletinin kendi iradesi doğrultusunda yönetimde söz sahibi olmasını sağlayan Cumhuriyet’in kurulduğunu kaydeden Vali Mehmet Ceylan, “Şüphesiz Cumhuriyet'in ilanı, Türk milletini muasır medeniyet seviyesine ulaştıracak adımların en önemli aşamasını oluşturmaktadır. Milletimizin bağımsızlığından ve hürriyetinden ödün vermeyeceğini tüm dünyaya ilan eden Cumhuriyet, çağdaş dünyada hak ettiğimiz yeri alma kararlılığımızın da bir göstergesi olmuştur” dedi.
Öğrencilerin Cumhuriyet Bayramı'na ilişkin şiirler okumasının ardından, halk oyunları ekipleri gösteri sundu. Daha sonra, JAKEM iz takip, devriye, mayın ve bomba arama, yangın tespit, arama ve kurtarma, narkotik ve psikotrop madde arama, kağıt para arama, keşif ve özel operasyon konularında eğitilen Alman ve Belçika ırkı köpeklerin gösterisi ilgiyle izlendi.