TÜRKİYE Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 90. yıl dönümü dolayısıyla Atatürk Kültür Merkezi'nde (AKM) resmi geçit düzenlendi.
Törene, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve eşi Hayrünnisa Gül, TBMM Başkanı Cemil Çiçek ve eşi Gülten Çiçek, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan, Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel ve eşi Kamuran Özel, Başbakan Yardımcıları Bülent Arınç, Bekir Bozdağ, Yargıtay Başkanı Ali Alkan, Danıştay Başkanı Zerrin Güngör, Bakanlar Kurulu'nun bazı üyeleri, kuvvet komutanları, yabancı misyon şefleri ile vatandaşlar katıldı.
Cumhurbaşkanı Gül, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Özel ile tören birliklerini denetledi, vatandaşlar ile öğrencilerin bayramını kutladı. TSK Bando Okulları Komutanlığı Bandosu öğrencileri ve Çankaya Güzel Sanatlar ve Spor Lisesi Korosu kısa bir konser verdi.
Daha sonra öğrenciler şiirler okudu ve halk oyunları ile seymen gösterileri yapıldı. Türk Hava Kurumu ve TSK paraşütçüleri atlayış gerçekleştirdi. Cumhurbaşkanlığı Forsu, Türk bayrağı, Atatürk posteri taşıyan paraşütçülerin atlayışı hem protokol hem de vatandaşlar tarafından alkışlarla karşılandı.